מדוע יש עליה במקום ירידה ברמת הסוכר?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מדוע יש עליה במקום ירידה ברמת הסוכר?
    מנחם
    14/10/2022

שלום

אני לא סכרתי, ובבדיקות סוכר ביתיות הערכים אצלי בצום היו באזור 90, המוגלובין מסוכרר 5.1-5.3
    בחודשים האחרונים בבדיקות ביתיות הסוכר גבולי, 99-103, והמוגלובין מסוכרר עלה טיפה ל-5.4, שאמנם בטווח התקין אך בכל זאת עליה קלה, כנראה מתאימה לערכים המעט מוגברים בצום.
    דווקא ציפיתי לירידה ברמת הסוכר, כי בחודשים האחרונים גם שמרתי יותר מבחינת אוכל, גם ירדתי כמה קילו במשקל, וגם פעיל גופנית 5 פעמים בשבוע.
    מה יכולה להיות הסיבה? (זה גם קצת מתסכל שעל אף המאמץ בכל התחומים אני מקבל עליה במקום ירידה)
    אציין שבחודשים האחרונים אני נוטל טסטומקס(ג'ל) בגלל רמת טסטוסטרון נמוכה, האם זה קשור או שדווקא היה אמור לשפר עת ערכי הסוכר?
    בבדיקת דם באמצע הטיפול ערכי הטסטוסטרון עלו מעל הטווח העליון של הנורמה (הורדתי קצת במינון) האם רמה גבוהה של טסטוסטרון יכולה להשפיע לרעה על רמת הסוכר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למנחם

ד''ר מאיה איש שלום
    18/10/2022

טיפול בטסטוסטרון בעקבות חסר צפוי לשפר את רמות הסוכר, להעלות את מסת השריר וככל הנראה להפחית מסת שומן.
    אם הטסטוסטרון החמיר דום נשימה בשינה (עלול לקרות) זו יכולה להיות הסיבה אולי להחמרה בערכי הסוכר בצום. אם יש נחירות ועייפות יומית כדאי לבדוק את העניין בעזרת מעבדת שינה אפשר גם בבית.
    פרט לכך זיהום בקורונה עשוי להביא לעליה ברמות הסוכר
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורונה וסוכרת

יונתן
    21/10/2022

מה הכוונה שזיהום קורונה יכול לעלות את רמות הסוכר האם הכוונה באופן קבוע או בזמן המחלה עצמה? גם לי אחרי קורונה הייתה עליה ברמות הסוכר בתחום הענורמה אומנם אבל כמה חודשים אחכ הרמות ירדו.האם זה קשור לדעתך לקורונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליונתן

ד''ר מאיה איש שלום
    22/10/2022

הכוונה גם בזמן המחלה עצמה וגם אחרי.
    הקורונה יוצרת תהליך דלקתי ססטמי וכן יש לה קולטנים בתאי הבטא בלבלב והיא יכולה לפגוע בהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו