מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות סוכר בדם, סוכרתשי17/10/2022
שלום
בן 55. כבר כמה שנים תקופה מאוד לא קלה בחיים אחרי פציעה לא קלה. לכן קשה לי להקפיד ואוכל הרבה מתוקים ושותה כל יום 3 פחיות קולה וכו'.
משקל תקין 63 קילו גובה 1.80 אבל בתזונה הרבה ג'אנק ומתוק. ולא עושה שום כושר.
בגלל שאני חושש שזה יגרום לסוכרת אני שם לב לתוצאות הסוכר בבדיקות הדם שגם ככה עושה כל 4-5 חודשים.
עד כה התוצאות בשנתיים האחרונות 82,77,90,84,88.
כל הבדיקות בצום 8 שעות.
רציתי לשאול.
1. האם למי שהסוכר תקין ובין 80-90 בוודאות אין סוכרת?
2. האם סוכרת פתאוןם יכולה להתפרץ למרות רמות של 80-90 או שזה יותר בהדרגה כך שאם הסוכר יתחיל לעלות לכיוון 95-100 אז אדע ויהיה לי זמן לתקן ולצמצם את כמות הסוכר ולמנוע סוכרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2022סוכרת היא לרב הדרגתית, אלא אם אם מדובר בתהליך אוטואמוני ואז לרב ההופעה היא מהירה. צריכה של כמות ככ גבוה של פוחמימות פשוטות עלולה להביא לכבד שומני גם אם משקל תקין ואין סוכרת. מבינה שאתה עובר תקופה קשה אבל אולי תתיעץ עם דיאטנית ותנסו יחד למצוא פתרון.
לעיתים הסוכר בצום תקין אבל הסוכר אחרי האוכל גבוה במצב כזה נראה המוגלובין מסוכרר לא תקין כי הוא משקף את ממוצע הסוכר ב3 חודשים האחרונים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר, כבד שומני
שי21/10/2022תודה רבה
חשוב מאוד
אבקש בדיקת המוגלובין מסוכרר שכתבת.
במידה ומכמה שנים של בעיקר גאנק פחמימות המון מתוקים וליטר! קולה ביום
התפתח לי כבד שומני, האם זה הפיך ברגע שאחזור לתזונה טובה יותר או שכמה שנים כבר סביר שהנזק לכבד לא הפיך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022כבד שומני הוא הפיך אלא אם נוצרה בו צלקת, אבל צלקת נוצרת אחרי הרבה שנות כבד שומני עם גורמי סיכון נוספים כך שלא סביר שיש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)