רמות סוכר בדם, סוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמות סוכר בדם, סוכרת
    שי
    17/10/2022

שלום
    בן 55. כבר כמה שנים תקופה מאוד לא קלה בחיים אחרי פציעה לא קלה. לכן קשה לי להקפיד ואוכל הרבה מתוקים ושותה כל יום 3 פחיות קולה וכו'.
    משקל תקין 63 קילו גובה 1.80 אבל בתזונה הרבה ג'אנק ומתוק. ולא עושה שום כושר.

בגלל שאני חושש שזה יגרום לסוכרת אני שם לב לתוצאות הסוכר בבדיקות הדם שגם ככה עושה כל 4-5 חודשים.
    עד כה התוצאות בשנתיים האחרונות 82,77,90,84,88.
    כל הבדיקות בצום 8 שעות.

רציתי לשאול.
    1. האם למי שהסוכר תקין ובין 80-90 בוודאות אין סוכרת?
    2. האם סוכרת פתאוןם יכולה להתפרץ למרות רמות של 80-90 או שזה יותר בהדרגה כך שאם הסוכר יתחיל לעלות לכיוון 95-100 אז אדע ויהיה לי זמן לתקן ולצמצם את כמות הסוכר ולמנוע סוכרת?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמות סוכר בדם, סוכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשי

ד''ר מאיה איש שלום
    20/10/2022

סוכרת היא לרב הדרגתית, אלא אם אם מדובר בתהליך אוטואמוני ואז לרב ההופעה היא מהירה. צריכה של כמות ככ גבוה של פוחמימות פשוטות עלולה להביא לכבד שומני גם אם משקל תקין ואין סוכרת. מבינה שאתה עובר תקופה קשה אבל אולי תתיעץ עם דיאטנית ותנסו יחד למצוא פתרון.
    לעיתים הסוכר בצום תקין אבל הסוכר אחרי האוכל גבוה במצב כזה נראה המוגלובין מסוכרר לא תקין כי הוא משקף את ממוצע הסוכר ב3 חודשים האחרונים
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר, כבד שומני

שי
    21/10/2022

תודה רבה
    חשוב מאוד
    אבקש בדיקת המוגלובין מסוכרר שכתבת.

במידה ומכמה שנים של בעיקר גאנק פחמימות המון מתוקים וליטר! קולה ביום
    התפתח לי כבד שומני, האם זה הפיך ברגע שאחזור לתזונה טובה יותר או שכמה שנים כבר סביר שהנזק לכבד לא הפיך?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשי

ד''ר מאיה איש שלום
    22/10/2022

כבד שומני הוא הפיך אלא אם נוצרה בו צלקת, אבל צלקת נוצרת אחרי הרבה שנות כבד שומני עם גורמי סיכון נוספים כך שלא סביר שיש לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו