מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צרבות מוגברות עקב סקסנדהאיילת18/10/2022
אני בערך 25 יום עם סקסנדה. 1. בדרך כלל סובלת כרונית מצרבות ונוטלת לנסופרסול 30 מ״ג פעמיים שלוש בשבוע. עם סקסנדה הצרבות החמירו. וזה ממש על בסיס יומי כמעט. יש משהו שיכול לעזור עם הצרבות?
2. התחלתי ב0.6 ואחרי שבוע וחצי עליתי ב5 קליקים. ונשארתי ככה עד עכשיו. האם להעלות בעוד 5 או 3 קליקים? האם העלייה בקליקים מגבירה קצב ירידה. עד עכשיו ירדתי רק 5 קילו ( האם זה נורמלי או שהייתי אמורה לרדת יותר ? ) והאם עלייה בקליקים תחריף את הצרבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה תודה
איילת19/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאיילת
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2022בהחלט סקסנדה עשויה להחמיר צרבות. מצד שני הירידה במשקל משפרת רפלוקס. אפשר לשקול לקחת לנטון קבוע ואז אולי להעלות להמשיך להעלות את המנון בהדרגה. מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת. קשה לי ליעץ מבלי לקבל את התמונה המלאה.
בעקרון סקסנדה עוזרת להוריד בממוצע 8% ממשקל הגוף כאשר שליש מהמטופלים משילים יותר מ10% ממשקלם ו15% מהמטופלים משילים יותר מ15% ממשקלם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאה לא נתנה הנחיות מיוחדות
איילת21/10/2022הרופאה לא נתנה לי הנחיות מיוחדות. נתנה מרשם ואמרה שבוע ראשון 0.6 וכל שבוע לעלות. 1.2 ואז 2.4 ול3.
אני בגלל שקראתי ופחדתי מתופעות לוואי אימצתי פה את שיטת הקליקים שראיתי.
אני עם עודף משקל גדול BMI 48 עם תת פעילות בלוטת תריס מאוזנת. קיוויתי חרדת עם זה במשקל. כמעט 6 קילו בחודש. עליתי אתמול ל1.2ֶ
קראתי שיש סיכונים לסרטן בשד ובבלוטת התריס מהתרופה. האם זה נכון וצריך
לעדות בדיקות לזה באיזשהוא שלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאיילת
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022הסיכון לסרטן השד ככל הנראה לא משמעותי כי אחרת הFDA היה מוציא את התרופה משמוש. בעקרון היו יותר מקרי סרטן שד בשנה הראשונה לשמוש אך לא לאחר מכן דבר שקשור כנראה לירידה במשקל ויכולת זהוי טובה יותר. אם תרופה מביאה לסרטן השכיחות אמורה לעלות עם הזמן מה שלא קרה עם התרופה. לגבי הסרטן בבלוטת התריס ההוכחה רק במכרסמים אין שום עדות בבני אדם אבל כשמשנה זהירות לא מקובל לתת לאנשים עם סרטן מדולרי או תסמונת MEN2. למרות שלא הוכח קשר להללו בבני אדם אלא רק במכרסמים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)