בדיקת שינה בזמן טיפול בטסטוסטרון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת שינה בזמן טיפול בטסטוסטרון
    נועם
    23/10/2022

שלום

בשנות הארבעים, מטופל מזה כמה חודשים בג'ל טסטומקס בעקבות רמת טסטוסטרון נמוכה.

1. מה הסיבה שטיפול בטסטוסטרון חלופי יכול לגרום או להחמיר דום נשימה בשינה? על מה הוא משפיע? והאם זה משפיע מיידית או רק בשימוש בטווח ארוך?
    2. אם אני אמור לעשות בדיקת שינה, אך אני לא רוצה שהיא תהיה תחת השפעה של הטסטומקס, בכדי לדעת אם יש לי בעיה ולא בגלל הטסטומקס (אני רוצה להימנע ממצב שבו רק בגלל הטסטומקס אזדקק לטיפול בדום נשימה בשינה). כמה זמן לפני הבדיקה אני צריך להפסיק את השימוש בתכשיר בכדי שהוא לא ישפיע כלל על הבדיקה והיא תהיה אובייקטיבית לגמרי וללא תופעת לוואי של התרופה?
    אני מבין את חשיבות הבדיקה גם בזמן השימוש בתרופה, אך יותר חשוב לי בשלב ראשון לדעת האם בבסיס יש לי בעיה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לנועם

ד''ר מאיה איש שלום
    26/10/2022

דווקא לדעתי עדיף לדעת מה המצב תוך כדי הטיפול אכן טסטוסטרון מחמיר דום נשימה בשינה בשל הרפית השרירים באזור הצואר אך גם במנגנונים נוספים
    אחרי 3-4 ימים לא נשאר טסטומקס בכלל בגוף. לא בטוחה שכדאי להפסיק
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

נעם
    27/10/2022

שלום

תודה על המענה
    אני מבין את השיקול שכן לעשות את הבדיקה תוך כדי טיפול, אך מצד שני אם בגלל הטיפול התוצאה תהיה שיש דום נשימה משמעותי שמצריך למשל טיפול בסיפאפ (דבר לא נוח בכלל) אז כל הרווח והתועלת מהטיפול בטסטסטרון הוא בסימן שאלה גדול.
    לכן חשבתי שנכון לבדוק מה המצב הבסיסי אצלי, בפרט לאור העובדה שאני חושב ומקווה שלא אזדקק לטסטומקס באופן קבוע (ההחלטה תהיה לפי בדיקת הדם).
    ברמת הרעיון אם למשל מישהו סובל מדום נשימה קל או בינוני, אז טסטומקס יכול להפך את זה לדום נשימה חמור?
    כתבת שלא כדאי להפסיק, האם הכוונה מהסיבה שעדיף לעשות את הבדיקה תוך כדי הטיפול או מסיבה אחרת לא כדאי להפסיק?
    ושאלה לסיום, מבחינת ההשפעה על הרפיית השרירים בשינה, האם זה משנה אם מורחים את הטסטומקס לפני השינה או בשעות הבוקר לאחר השינה?

רב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכיוון שלתרופה השפעה של 24 שעות

ד''ר מאיה איש שלום
    29/10/2022

מכוון שלתרופה השפעה של 24 שעות אני לא חושבת שזה משנה אם מורחים בבוקר או בערב, אם הטיפול בטסטוסטרון לא הכרחי ואין חסר ברור עדיף שלא לקחת אותו כי הוא מדכא את היצור הפנימי ואת הציר הפפוזרי-אשך דבר שיכול לקחת מספר שבועות/חודשים להתאוששות
    ואכן טסטוסטרון יכול להחמיר דום נשימה בשינה
    יש גם אפשרות של התקן דנטלי שאליו יותר קל להתרגל בהשואה לCPAP. ואם יש עודף משקל לנסות לרדת במשקל ושקול אמצעים תרופתיים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה אמצעים תרופתיים הכוונה?

נעם
    04/11/2022

שלום

שוב תודה על המענה הבהיר והאדיב כ"כ

אמצעים תרופתיים להורדה במשקל? זה משהו שנותנים לכל אחד או רק לאלו שיש להם השמנה חריגה? (יש לי עודף משקל אבל לא חריג).

כתבת משהו שלא ידעתי, טיפול בטסטוטרון מדכא ייצור טבעי של הגוף?
    אבל זה הפיך בכל מקרה?
    זה גם אומר שאם מפסיקים את הטיפול אז בעצם רמת הטוסטרון במשך שבועות או חודשים תהיה אפסית? יש לזה השלכות וסיכונים בריאותיים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנעם

ד''ר מאיה איש שלום
    07/11/2022

בעקרון בBMI שמעל 27 אם יש תחלואה נלוית נוספת אפשר להתחיל טיפול תרופתי לירידה במשקל
    אם נותנים טסטוסטרון במנון פיזיולוגים ולא סופרהפיזיולוגים לרב אין דכוי עמוק של פעילות האשך
    חשוב לכן לתת טיפול כשיש חסר אמיתי
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו