האם יש קשר בין הזרקת סקסנדה לדלקת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם יש קשר בין הזרקת סקסנדה לדלקת
    אלינה
    07/11/2022

שלום. אני מזריקה מ21.9 ( בקשר למינונים גם רציתי לשאול. אם אני רואה ירידה האם אפשר להשאר על מינון 1.2 או שחייבים להעלות כל הזמן? אני כבר 3 וחצי שבועות על 1.2 ומעוניינת להשאר שם גם בגלל פחד מתופעות לוואי וגם הוצאה כספית זה קצת חוסך שלא נגמר מהר 😅 איך יודעים אם צריך להעלות מינון? שכבר לא יורדים? )
    השאלה העיקרית היא האם ההזרקה יכולה איכשהוא לגרום לדלקת בטבור? לפני כמה ימים הרגשתי מן כאב בבטן מעל הטבור כשאני למשל יושבת ושורכת שרוכים וכדומה. חשבתי שאולי הזרקתי במקום לא טוב. ולמחרת שמתי לב שיש הפרשה יבשה למעלה בתחתון איפה שהטבור. לחצתי וראיתי שיש הפרשה קצת חומה וניקיתי עם אלכוהול עם צמרון היה קצת דם. מנקה עם אלכוהול ומורחת משחה אנטיביוטית. האם הדלקת קשורה איכשהוא לסקסנדה? מעולם לא הייתה לי דלקת בטבור. האם זה יעבור לבד? מסוכן? צריך רופא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ?

אלינה
    08/11/2022

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלינה

ד''ר מאיה איש שלום
    10/11/2022

קשה לי ליעץ לך מבלי לראות. בעקרון ההמלצה היא לא להזריק באזור הטבור אלא לפחות 2 אצבעות הצידה מהטבור. אין בעיה שלא להעלות מנון כל עוד יש תגובה טובה.
    אם אזור ההפרשה הוא באזור שהזרקת אולי יש זהום משני. הסקסנדה לא גורמת לזהומים עוריים
    חשוב להחליף מחט כל יום ואם יש לך נטיה לזהומים עוריים אולי לחטא את מקום ההזרקה לפני ההזרקה עם אלכוהול
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו