מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש קשר בין הזרקת סקסנדה לדלקתאלינה07/11/2022
שלום. אני מזריקה מ21.9 ( בקשר למינונים גם רציתי לשאול. אם אני רואה ירידה האם אפשר להשאר על מינון 1.2 או שחייבים להעלות כל הזמן? אני כבר 3 וחצי שבועות על 1.2 ומעוניינת להשאר שם גם בגלל פחד מתופעות לוואי וגם הוצאה כספית זה קצת חוסך שלא נגמר מהר 😅 איך יודעים אם צריך להעלות מינון? שכבר לא יורדים? )
השאלה העיקרית היא האם ההזרקה יכולה איכשהוא לגרום לדלקת בטבור? לפני כמה ימים הרגשתי מן כאב בבטן מעל הטבור כשאני למשל יושבת ושורכת שרוכים וכדומה. חשבתי שאולי הזרקתי במקום לא טוב. ולמחרת שמתי לב שיש הפרשה יבשה למעלה בתחתון איפה שהטבור. לחצתי וראיתי שיש הפרשה קצת חומה וניקיתי עם אלכוהול עם צמרון היה קצת דם. מנקה עם אלכוהול ומורחת משחה אנטיביוטית. האם הדלקת קשורה איכשהוא לסקסנדה? מעולם לא הייתה לי דלקת בטבור. האם זה יעבור לבד? מסוכן? צריך רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אלינה08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלינה
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022קשה לי ליעץ לך מבלי לראות. בעקרון ההמלצה היא לא להזריק באזור הטבור אלא לפחות 2 אצבעות הצידה מהטבור. אין בעיה שלא להעלות מנון כל עוד יש תגובה טובה.
אם אזור ההפרשה הוא באזור שהזרקת אולי יש זהום משני. הסקסנדה לא גורמת לזהומים עוריים
חשוב להחליף מחט כל יום ואם יש לך נטיה לזהומים עוריים אולי לחטא את מקום ההזרקה לפני ההזרקה עם אלכוהול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)