מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות נמוכת של LH ו-FSH קשורות לטיפול בטסטוסטרון?yair12/11/2022
שלום
בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון קיבלתי מאנדוקרינולוג המלצה לג'ל תחליפי.
הייתי במינון של 50, זה העלה לי את רמת הטסטוסטרון מעל הטווח העליון, הרופא אמר לי להשתמש יום אחד ב-50 ויום אחד ב-25.
בדיקת דם לאחר כמה זמן הראתה עליה בהמוגלובין - 18, והמטוקריט -54.
ירדתי לכמות של 25.
כעת בבדיקת דם המוגלובין 17.20, והמטוקריט קצת מעל הטווח העליון 50.50
טסטוסטרון 12.30 (טווח הערכים 8.10-32.00)
LH - 0.15 (טווח הערכים 0.50-12.00)
FSH - 0.95 (טווח הערכים 0.95-12.00)
1. האם רמת טסטוטסטרון 12.30 מספקת או שזה עדיין נמוך?
להעלות מינון זה בעייתי כי זה מעלה לי המטוקריט והמוגלובין.
2. האם רמות LH ו FSH נמוכות זה תוצאה של הטיפול בג'ל טסטמוקס או שאין קשר וזה מעיד על בעיה?
(אם קראתי והבנתי נכון, אז כשיש רמות נמוכות של LH-FSH הללו זה מכוון לכך שהבעיה של הטסטוסטרון הנמוך היא בגלל בעיה בהיפופיזה?)
אני כמובן אמור להגיע לאנדוקרינולוג לייעוץ, אך אשמח לשמוע מה דעתך על התמונה המצטיירת והאם יש בעיה, ומה נדרש לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לYair
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2022חשוב לבדוק LH FSH לפני התחלת הטיפול בכדי לאתר את המקור לבעיה בירידה ברמות הטסטוסטרון
לא מקובל לבדוק אותם תחת הטיפול כי בהחלט הרמה יכולה לרדת בעקבות הטיפול בעיקר אם הבעיה מקורה בהיפופיזה.
שיטת המדידה בארץ השתנתה ובעבר השאיפה היתה לרמות מעל 12 נמול/ליטר היום הנורמה היא בערכים נמוכים יותר (לא ברור לי עד הסוף אם זה מוצדק).
אפשר גם לשקול לבדוק רמת טסטוסטרון חופשי למשל bioavailable testosterone מבוצע באיכילוב במכון האנדוקריני או FREE ANDROGEN INDEX שמבוצע בקופות
הבדיקה תתן אומדן טוב יותר לגבי הטסטוסטרון החופשי שזמין לפעילות כי אינו קשור לחלבונים בדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כללים מה הרמה הרצויה?
yair14/11/2022שלום
תודה רבה על המענה המפורט
האם יש כללים מה הרמה הרצויה? למשל לפי גיל?
האם רמה של 12, שזה אמנם בטווח הנורמה אך קרוב לגבול התחתון של הנורמה, האם זו רמה מספקת עבור גבר בשנת הארבעים?
וזה עוד תחת טיפול בטסטומקס?
להעלות מינון, כפי שכתבתי כנראה לא כל כך אפשרי כי זה מעלה לי את הכדוריות האדומות מעל הנורמה.
בבדיקת דם האחרונה נבדק טסטסטרון חופשי (מאוחדת), זה לא נקרא בשמות שציינת, זה יוצא קצת משובש בהעתקה
0.33 כשטווח הנורמה הוא 0.20-0.80
R E E T E S T O S T E R O N E C A L C U L . 0 . 3 3 N M O L / L ( 0.20- 0.80) (.*.......)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליאיר
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022ככל הידוע אין נורמות לפי גיל. ומאז ששינו את שיטת המדידה אז גם הנורמות השתנו ולא תואמות את ההמלצות העולמיות כי הן נמוכות יותר
דווקא במאוחדת יש אפשרות לבדוק bioavailable testosterone זאת הקופה היחידה שמממנת את הבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)