אקנטוזיס ניגריקנס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אקנטוזיס ניגריקנס
    אנינימית
    04/12/2022

שלום רב, אני כשנה וארבעה חודשים לאחר לידה. בהריון אובחנתי עם סכרת הריון שטופלה על ידי תזונה בלבד. מתישהו לאחר הלידה החלו לי כתמים כהים בבית השחי, הייתה לי מחשבה שזה או כתוצאה מההורמונים לאחר הלידה או מטיפולי לייזר שעשיתי במקום. ניגשתי לרופא עור שחשב כי מדובר באקנטוזיס וביקשתי שאעשה מספר בדיקות דם הורמונליות וגם ביופסיה מהמקום. אני קוראת שזה יכול להיות גם תופעה ממאירה בקיבה ואני נורא לחוצה. הרופא דאג להרגיע ואמר שאני לא בפרופיל הזה אבל בהמלצות כתב, בין שאר הדברים, לעשות בדיקת גסטרו ליתר בטחון בלבד.
    לא ככ יודעת מה זה אומר? ממש בלחץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנטוזיס ניגריקנס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאנונימית

ד''ר מאיה איש שלום
    11/12/2022

קשה לענות מבלי לראותך, מבינה שהאזור עם הפגמנטציה מוגבל לבית השחי. אם יש עודף משקל /סוכרת /טיפול בגלולות/בסטרואידים כמו פרדניזון/בתרופה פסיכיאטרית כגון אריפלי כל הללו יכולים להיות סיבות לאקנטוזיס ניגריקנס שנחשב הפרעה שפירה. הסיבות השכיחות ביותר עודף משקל/סוכרת
    אם הפגמנטציה מתפשטת לאזורים נוספים מערבת ריריות אז צריך לחשוב גם על ממאירות (סיבה נדירה לאקנטוזיס ניגריקנס) ואז באמת ממאירות בקיבה עשויה להיות סיבה.
    אך אם הפריחה ממוקמת בבית השחי אז פחות סביר שזו הסיבה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו