ריבלסוס לטיפול בהשמנת יתר וסוכרת סוג 2

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ריבלסוס לטיפול בהשמנת יתר וסוכרת סוג 2
    משה
    07/12/2022

שלום,
    אני בן 40, עם סוכרת סוג 2 במשך 15 שנים (סוכר 160 בצום, A1C 6.7) ללא טיפול תרופתי עדיין, השמנת יתר (BMI 31), מבוטח כללית מושלם פלטינום.
    ביקשתי מרופא המשפחה מרשם לריבלסוס לצורך ירידה במשקל (מעדיף כדור ולא זריקה) והוא הגיש בקשה לקבלת אישור לסבסוד 50% ממחיר לצרכן.
    לאחר יום התקבלה תשובת כללית שהיא דוחה את הבקשה משום שחייב להראות שהטיפול התרופתי ה"רגיל" לא משפר את ערכי הסוכר.

מהן האופציות שלי לקבלת אישור כזה?
    האם ברגע שהתרופה תיכנס לסל הבריאות 2023 לטיפול בהשמנת יתר אז מחירה יהיה מסובסד לטיפול בהשמנת יתר?
    מדוע חולה סוכרת עם השמנת יתר לא מקבל סבסוד של כללית?
    אשמח קצת לסדר בכדי להבין מהן האופציות שיש לי.

תודה משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    12/12/2022

התרופה בסל בכללית כקו שני בלבד, אבל באופן פרטי עלותה כ500 שח לחודש ואם יש לך בטוח פרטי תוכל אולי לקבל השתתפות במימון מהביטוח
    אם התרופה תכנס לסל, בהחלט אז תוכל לקבלה במסגרת המושלם ב50% הנחה
    כרגע בעצם אתה אמור להתחיל עם מטפורמין ולקבל את הרבלסוס כקו שני. אני מסכימה איתך שהרבלסוס יעיל יותר מהמטפורמין בהורדת משקל וגם בהפחתת המוגלובין מסוכרר. אך אין מניעה לשלב בינהם.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו