ערכי סוכר בדם בצום מדאיגים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ערכי סוכר בדם בצום מדאיגים
    מאי
    08/12/2022

שלום רב, לאחרונה ערכי הסוכר שלי בצום עומדים על 122 בממוצע. אני לוקחת חצי כדור גלוקומין ביום, מאוזנת עם התזונה.
    שאלתי, ערכי הסוכר HBA1c תקינים לאורך כל התקופה המדוברת, מתחת ל-5.7, ירדו אפילו ל-5.3.
    האם אני במצב של טרום סכרת ? האם עלי להמשיך עם הכדורים? האם יש רופא מטפל שאינו רופא משפחה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למאי

ד''ר מאיה איש שלום
    12/12/2022

האם בדיקת הצום ביתית? אולי את בסטרס בזמן בצוע בדיקתה דם, ולכן התוצאה יחסית גבוהה? יש חוסר התאמה בין רמת ההמוגלובין המסוכרר לסוכר בצום שהוא גובה מהמצופה. או שלא מיצג מצב קבוע או שההמוגלובין המסוכרר לא אמין. מציעה לשקול בדיקה של פרוקטוזאמין, אפשר לשקול גם הולטר סוכר לשבועיים שיתן מידע לגבי רמות הסוכר לאורך היממה. או לבדוק בבדיקות דם מהאצבע בצום בבית.
    בכל מקרה הערכים לא מדאיגים
    אם את לוקחת חצי גלוקומין בערב ובאמת הערכים בצום מוגברים אפשר לשקול העלאה לכדור שלם
    אם יש לך עודף משקל ואת סובלת מנחירות אז דום נשימה בשינה יכול להסביר את העליה של הסוכר בצום
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו