מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סטטינים או זריקותנילי04/01/2023
שלום רב, אני סוכרתית (type 1) ואחרי ניתוח לב פתוח. אני צריכה להוריד את הכולסטרול הרע (122 בבדיקה האחרונה). הרופא המליץ על אטוזט (10 על 40). אני מבינה שאם אין סבילות לסטטינים רק אז הקופה מאפשרת לעבור לזריקות החדשות. יש לי 2 שאלות: 1) האם הסטטינים מעלים את רמת הסוכר אצל מי שכבר סוכרתי? 2) האם מבחינת שיקול רפואי טהור לא כדאי להתחיל עם זריקות (אני מבינה שאין להן תןפעות לוואי כמט סטטינים והן יעילות מאד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעילות בהפחתת תחלואה עם הזריקות
ד``ר מאיה איש שלום06/01/2023היעילות בהפחתת תחלואה עם הזריקות שציינת (מעכבי PCSK9) נבדקו בנוסף לסטטינים ואזטרול, יש פחות הוכחות לגבי מניעת תחלואה של מחלות לב וכלי דם כשהן ניתנות לבד, יש הוכחות ליעילות בהורדת כולסטרול כטיפול יחיד. אצל 90% מהאנשים הסטטינים נסבלים היטב, ושלוב עם אזטרול וסטטינים נמצא יעיל בהפחתת תחלואה ותמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2. הסטטינים עלולים להעלות במעט את רמת הסוכר בעיקר ע"י השפעתם על תאי הבטא כך שאם יש לך סוכרת מסוג 1, לא סביר שתהיה עליה ברמת הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)