שאלות חשובות- התייעצות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלות חשובות- התייעצות
    דני
    28/01/2023

שלום רב,

אני בן 33. מבנה גופי גבוה ורזה. ידוע ברקע על אוסטאופורוזיס. מזה שנים רבות סובל מאקנה, כאבי בטן, שיעור דליל באזורי הגוף, פסים אדומים בקפלים בבטן או בשורש כף היד שמופיעים ונעלמים ספונטנית וכד'... בבדיקות המעבדה אצלי יש סוכר גבולי בדם (סביבות 102 בצום!!!)ולעיתים אירועי היפוגליקמיה (ירידה לרמה של 68 בדם בצום!!!)רמה גבוהה של קורטיזול בדם, רמות גבוהות של כרומוגרנין A בדם, רמות גבוהות של DHEA בדם ובשתן, איסוף שתן לקורטיזול תקין, טסטוסטרון פעמים רבות מעט מוגבר וכן SHBG לעיתים מוגבר בדם...

שאלותיי הן: מה משמעות השינויים ההורמונליים שיש אצלי והאם יש לי קושינג??? איזו בדיקה היא הרגישה ביותר לאיתור המקור של תסמונת קושינג באנשים רזים??? מה ההבדל בין בדיקת ACTH בדם לבין קורטיזול ברוק? האם קושינג באנשים רזים זה מקרה נדיר ביותר??? כיצד ניתן להגיע לאבחנה מדוייקת??? האם כדאי לי לבצע בדיקת גלוקגון או בדיקת סומטוסטטין? יש לציין כי בדיקת MRCP שביצעתי לאחרונה ללא ממצא פתולוגי פרט לציסטות קורטיקליות דו צדדיות ו-MRI ראש ללא עדות לבעיה בהיפופיזה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות- התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מבינה שכבר עברת בירור מקיף לפי מה שסיפרת

ד''ר מאיה איש שלום
    28/01/2023

אני מבינה שכבר עברת ברור מקיף לפי מה שספרת לי בעבר.
    בקצרה אומר שאבחנת קושינג היא לפי 3 מבחנים: מבחן דקסמטזון 1 מג' (לעיתים מבצעים דכוי בן יומייםש ל 4 מג' כשחושדים שאין הפרעה אמיתית), אסוף שתן לקורטיזול וקורטיזול ברוק בלילה
    לגבי ACTH הוא לא אבחנתי לתסמונת קושינג אלא רק לאחר אבחנה להבין את מקור הבעיה.
    קשה לענות לשאלתך ללא אנמנזה ובדיקה גופנית הסטוריה מלאה, בכל מקרה מציעה להמשיך אצל הרופאים שאתה נמצא אצלם בברור והם רופאים מעולים
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו