תאי גזע לחולי סוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תאי גזע לחולי סוכרת
    רוני מזאווי
    02/02/2023

שלום רב
    יש לי סוכרת סוג 1-2. המוגלובין מסוכרר-10.
    לאחרונה נודע לי שיש ד"ר בדובאיי: Adeel Khan
    שהוא למעשה משתיל תאי גזע בלבלב.
    דיברנו איתו אתמול והוא לוקח לא מעט כסף על ההליך הזה.
    אני מאוד נחוש לבצע את זה והוא טוען שהוא היחיד בעולם שעושה את זה ויש לו ניסיון מוכח.
    האם לדעתך זה יכול להצליח?

אנא התייחסותך לנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאי גזע לחולי סוכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מיותרת

י.מ.ע
    02/02/2023

אין לה יכולת לענות לך משום שהיא אינה מכירה את הרופא ואת השיטה(למרות שדובר בשנים האחרונות רבות בנושא השתלת תאי גזע גם בספרות המדעית הקונבנציונלית)
    היא אנדוקרינולוגית ולא רופאה כרורגית.

תתעסק במה שאתה מבין אדון רועי מזרחי
    טגריייייתתתתתתת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה עם השתלת תאי גזע

ד''ר מאיה איש שלום
    03/02/2023

הבעיה עם השתלת תאי גזע זה החשש מגדולים (טרטומות) וכן החשש שמערכת החסון תשמיד את התאים המושתלים כפי שהרסה את תאי הבטא מהלבלב. לכן הרבה פעמים עושים שנויים בתאים בכדי שמערכת החיסון לא תזהה אותם ולא תשמיד אותם
    הפרודצורה עוד מחקרית אני חושבת שעדיף לברר על מוסדות מחקריים בארהב שם בטח מקפידים יותר על בטיחות, בארץ פרופ' שרה פרבר עוסקת בתחום אך איני יודעת אם יש לה מחקר שמתנהל כרגע.
    בכל מקרה משאבת האנסולין ההיברידיות שמתקשרות עם מדי סוכר רציפים (משאבת טנדם עם דקסקום, משאבת 780g של מדרוניק עם G4) מהוות תחליף לא רע ללבלב מלאכותי כי הן מווסתות את רמת הסוכר בדם ע"י העלאה/הורדה של כמות האינסולין המוזלפת בהתאם לרמות הסוכר בדם. הטכנולוגיה הנל נמצאת בסל לילדים בכל הקופות ולמבוגרים בקופת חולים מכבי, אך נראה לי שרכישה פרטית שלה תהיה זולה יותר מהפצדורה שתארת בדובאי.
    אם הסוכרת היא מסוג 2 אז לרב בשנוי תזונה בשלוב עם מטפורמין מעכבי SGLT2 ואנאלוגים לGLP1 לרב אפשר להשיג איזון טוב של רמת הסוכר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו