מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תאי גזע לחולי סוכרתרוני מזאווי02/02/2023
שלום רב
יש לי סוכרת סוג 1-2. המוגלובין מסוכרר-10.
לאחרונה נודע לי שיש ד"ר בדובאיי: Adeel Khan
שהוא למעשה משתיל תאי גזע בלבלב.
דיברנו איתו אתמול והוא לוקח לא מעט כסף על ההליך הזה.
אני מאוד נחוש לבצע את זה והוא טוען שהוא היחיד בעולם שעושה את זה ויש לו ניסיון מוכח.
האם לדעתך זה יכול להצליח?
אנא התייחסותך לנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מיותרת
י.מ.ע02/02/2023אין לה יכולת לענות לך משום שהיא אינה מכירה את הרופא ואת השיטה(למרות שדובר בשנים האחרונות רבות בנושא השתלת תאי גזע גם בספרות המדעית הקונבנציונלית)
היא אנדוקרינולוגית ולא רופאה כרורגית.
תתעסק במה שאתה מבין אדון רועי מזרחי
טגריייייתתתתתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבעיה עם השתלת תאי גזע
ד''ר מאיה איש שלום03/02/2023הבעיה עם השתלת תאי גזע זה החשש מגדולים (טרטומות) וכן החשש שמערכת החסון תשמיד את התאים המושתלים כפי שהרסה את תאי הבטא מהלבלב. לכן הרבה פעמים עושים שנויים בתאים בכדי שמערכת החיסון לא תזהה אותם ולא תשמיד אותם
הפרודצורה עוד מחקרית אני חושבת שעדיף לברר על מוסדות מחקריים בארהב שם בטח מקפידים יותר על בטיחות, בארץ פרופ' שרה פרבר עוסקת בתחום אך איני יודעת אם יש לה מחקר שמתנהל כרגע.
בכל מקרה משאבת האנסולין ההיברידיות שמתקשרות עם מדי סוכר רציפים (משאבת טנדם עם דקסקום, משאבת 780g של מדרוניק עם G4) מהוות תחליף לא רע ללבלב מלאכותי כי הן מווסתות את רמת הסוכר בדם ע"י העלאה/הורדה של כמות האינסולין המוזלפת בהתאם לרמות הסוכר בדם. הטכנולוגיה הנל נמצאת בסל לילדים בכל הקופות ולמבוגרים בקופת חולים מכבי, אך נראה לי שרכישה פרטית שלה תהיה זולה יותר מהפצדורה שתארת בדובאי.
אם הסוכרת היא מסוג 2 אז לרב בשנוי תזונה בשלוב עם מטפורמין מעכבי SGLT2 ואנאלוגים לGLP1 לרב אפשר להשיג איזון טוב של רמת הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)