מספר שאלות לד"ר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לד"ר
    שאול ילוז
    19/02/2023

שלום ד"ר

1. אני מקפיד על פעילות ספורט ומפחית בסוכרים ופחמימות.
    יש לי תופעה שבבוקר אני גם רגיל אבל אם אני אוכל למשל איזה מאפה שוקולד (על הבוקר) אחרי שעתיים וחצי אני מרגיש ירידת סוכר ורעידות קלות כשאני בודק אז הסוכר אכן יורג לערכים 70-75 שלי הם נמוכים. השאלה שלי היא האם בגלל שהגוף שלי לא רגיל לסוכרים אז כשהם מגיעים הוא קצת "מתבלבל" ונותן הרבה אינסולין?

2. האם הליכה של שעה ביום לא ריצה היא נחשבת כפעילות ספורטיבית שעשויה לסייע להתמודדות או לחמניעת סוכרת?

3. יש לי פחד לאכול תפוח אדמה אורז ועוד כיו"ב מה המנה שכן ניתן בכ"ז למי שאינו חולה בסוכרת?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות לד"ר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשאול

ד``ר מאיה איש שלום
    21/02/2023

בעקרון סוכר של 70-75 נחשב תקין. אולי יש עליה ואחריה ירידה מהירה ולכן אתה מרגיש תסמינים. הדרך להמנע היא להפחית צריכה של פחמימות פשוטות ולצרוך יותר פחמימות מורכבות (לחם מלא, אורז מלא, פסטה מלאה) למשל לשלב פירות עם אגוזים או שקדים שמעכבים את ספיגת הפחמימה. יש מקרים בהם נעזרים בטיפול תרופתי שמונע את ירידה הסוכר בנוסף לשנוי התזונתי כגון פרנדז. הליכה בהחלט נחשבת פעילות גופנית יעילה למניעת סוכרת. בעקרון 3 כפות אורז נחשבים ל15 גרם של פחמימות שזו מנת פחמימות. התגובה הגלקמית למזונות שונים היא אישית ולכן קשה לי לתת לך המלצות גורפות
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו