תת תפקוד של בלוטת התריס לילדה בת 4 לאחר חום

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • תת תפקוד של בלוטת התריס לילדה בת 4 לאחר חום
    שירה
    20/02/2023

    שלום וברכה ד"ר,
    שאלתי מורכבת מעט בשל התפתחויות הדברים אבל אנסה לכתוב מובן:
    ילדתי בת 4, לפני כחודש סבלה מחום גבוה (כולנו נדבקנו בשפעת כך שלא ייחסתי לדבר חשיבות), היא קיבלה אנטיביוטיקה, החום ירד ולא נשארו שום תופעות מלבד עייפות רצינית. במשך כשבוע וחצי היא ישנה כל היום והתלוננה שקר לה. לקחנו אותה לבדיקות דם והבדיקות הראו שישנה תת תפקוד של בלוטת התריס. הרופא המליץ שנמתין ונחזור על הבדיקה שוב שמא הערכים התערערו כתוצאה מוירוס (בכל אופן, היא הייתה עם שפעת קודם לכן).
    המתנו שבועיים שבמהלכם הילדה חזרה לעצמה לחלוטין. אכלה, שיחקה, פעילה. בבדיקה נמצא שתפקוד הבלוטה בטווח התקין ב"ה.
    כעת לאחר חודש מהבדיקה, לפני כארבעה ימים שוב העלתה חום. הרופא איבחן אודם בגרון ושוב התחלנו טיפול אנטיביוטי שבמהלכו החום ירד יחסית, אבל הילדה שוב ישנה כל היום והתופעות של העייפות והקור חזרו למרות שזהו היום ה-4 לאנטיביוטיקה ולא נצפה חום או תסמין אחר. השאלה שלי, האם להערכתך יש צורך לחזור שוב על בדיקת הדם של הבלוטה? האם הדבר מצריך בדיקה או שכיח? איני רוצה לקבוע תור לרופא אנדוקרינולוג מהר מדי ולהיווכח שהדבר שכיח ותקין. תודה רבה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה לשירה

    ד''ר מאיה איש שלום
    20/02/2023

    אני אנדוקרינולוגית מבוגרים. מציעה לפנות בפורום של אנדוקרינולוג/ית ילדים.
    בברכת בריאות

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו