מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TSH גבוה בהריוןלי01/03/2023
שלום,
אני בהריון בשבוע 5, +3. נוטלת יוטירוקס במינונים משתנים מזה שנתיים עקב תת פעילות (השימוטו). במעקב צמוד של אנדוקרינולוג.
ערך tsh עדכני מאתמול הוא 7.17. ערך FT4 הוא 15.8 (מזה חודש אני נוטלת מינון של 500 מג בשבוע)
לפני חודש tsh היה 0.18 וערך FT4 הוא 15.4 (אז נטלתי 550 בשבוע).
לציין שבדיקת בטא בשבוע 5 הייתה 16400. אציין גם שלפני חצי שנה עברתי הפלה עקב הריון מולרי חלקי וגם אז היה קושי באיזון הבלוטה (TSH היה בסביבות 4 למרות שינויי מינון יוטירוקס לפי הצורך).
אני מודאגת מאוד מרמת הtsh הגבוהה מחשש לפגיעה בעובר ומוטרדת מהעובדה כי אני לא מצליחה להתאזן. מה יכול לגרום לעלייה הגדולה בtsh תוך חודש? אני מניחה שזה קשור להריון אך עדיין מדובר בערך שהיה מתחת לטווח התקין ועלה מעבר לטווח התקין תוך חודש מבלי לשנות את מינון התרופה בהרבה (אולי עקב בטא גבוה?). מה הסיכוי לפגיעה בעובר? ואיך אוכל לחזור לערכים תקינים בהקדם האפשרי? מה התדירות המומלצת לבדיקות tsh? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללי
ד''ר מאיה איש שלום04/03/2023חוסר האיזון הוא קל אך כדאי לשפרו. לרב מקובל ברגע שבבטא חיובי להעלות את המנון ב30-50% באופן אוטומטי אחרת הTSH עולה כפי שקרה ...קשה לי ליעץ לך מבלי להכיר את הפרטים לעומק אך העלאה ב30% של המנון דהיינו ל700 מקג' לשבוע אולי תסייע לאזן, יתכן שיהיה צורך בהעלאה משמעותית יותר
מציעה לפנות בהקדם לרופא/ה המטפל/ת
בנוסף חשובה מאוד הנטילה בצום חצי שעה לפחות לפני אוכל/קפה/תה/תוספים אחרים ועם מים בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)