מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעה של פעילות גופנית מאומצת על רמת הסוכרגדי04/03/2023
שלום רב ד"ר
בן 46 רזה שוקל 64 ק"ג(ירדתי לפני כ 8 שנים מ 83 ק"ג ושמרתי על המשקל מאז.)
יש במשפחה סוכרת.
מאז שנים ארוכות שנות ה 20 ועד היום ערכי הסוכר שלי הם גבוליים
בין 93 ל 101 ו Hba1c בטווח של 5.4 ל 5.7.
בשנים האחרונות מבצע פעילות גופנית מאומצת מאוד על בסיס כמעט יום יומי,ריצות ארוכות בדופק גבוה ואימוני משקולות.
לגבי התזונה אוכל הכל כולל חטיפים מתוקים מדי פעם.
שאלתי היא לגבי הקורולציה בין פעילות גופנית מאומצת מאוד לבין ערכי הסוכר שלי
האם יתכן שדווקא פעילות כזו יכולה דווקא להעלאות את ערכי הסוכר לאורך שעות מסוימות ביממה בגלל למשל הסטרס שהגוף נמצא בו אחרי פעילות כזו?
וזאת בהשוואה למשל לפעילות ספורטיבת מתונה יותר.
האם הנורמל לרמת סוכר באדם בריא לא תהיה ירידה והתמתנות של ערכי הסוכר לאחר פעילות גופנית מאומצת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגדי
ד''ר מאיה איש שלום04/03/2023בפעילות גופנית שהיא בדרגת עצימות גבוהה עשויה להיות עליה ברמות הסוכר בזמן הפעילות אך בשעות שאחרי לרב רמות הסוכר יורדות בשל השיפור בתנודת לאנסולין
כך שלרב פעילות בעצימות גבוהה תורמת לירידה ברמות הסוכר גם אם לתקופה קצרה של משך הפעילות יש עליה ברמות הסוכר בשל השיפור שחל לאחר הפעילות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית שונה
גד06/03/2023רמת הסוכר שלי מאוזנת בבדיקות אבל כשאני רוקד ריקודי עם לאחר מאמץ יש לי נפילות וחולשה,השאלה היא.....איך יכול להיות שאני מבצע הליכה מהירה ביותר של 8 ק"מ במהל השבוע כמה פעמים ואני מרגיש מצוין ,אבל בריקודי עם אני מרגיש נפילות,אינני יודע אם זה עקב נפילות סוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגד
ד''ר מאיה איש שלום08/03/2023מציעה לבדוק בעזרת מד סוכר את רמת הסוכר כשאתה חש ברע אולי זה לא קשור לרמת הסוכר. אפשר לבקש מרשם למד סוכר בקופת החולים
בברכת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)