מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TSH גבוה + T4 חופשי יחסית גבוה. לוקחת סינטרואידנאוה13/03/2023
שלום ד"ר איש שלום היקרה,
אני בת 78.
מזה 15 שנה יש לי תת תריסיות, ואני לוקחת אלטרוקסין/סינטרואיד 50 מק"ג ביום.
בנוסף אני לוקחת 5 מ"ג נורבסק, ליתר לחץ דם.
בחודש האחרון התחילו לי 3-4 פעמים ביום התקפים של הרגשה פחות טובה, ואז שאני מודדת לחץ דם, אני רואה שהוא גבוה (165-170), למרות הנורבסק.
אני בקופ"ח כללית.
היום עשיתי בדיקות דם , וTSH א 9.3 , וT4 חופשי הוא 18.9 .
וזאת אחרי שתמיד על אותו TSH (ואפילו גם 11 וכו'), היה לי T4 חופשי של סביב 12 .
רציתי לשאול מה יכול לגרום לTSH גבוה + T4 חופשי יחסית גבוה ?
אני מרגישה שלא טוב לי T4 חופשי של 18.9, כי כאמור גורם לי מתח בגוף ולחץ דם גבוה.
אבל מצד שני , הTSH של 9.3 כאילו אומר אחרת.
ודבר שני, איזה עוד בדיקות כדאי לבקש מרופא המשפחה, כדי לדעת מה גרם לT4 חופשי גבוה יחסית
תודות רבות
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנאוה
ד''ר מאיה איש שלום17/03/2023אם נטלת את האלטרוקסין לפני בדיקת הדם אז זו יכולה להיות סיבה לFT4 הגבוה, עדיף לטול אחרי בדיקת הדם. האם את מקפידה לטול את האלטרוקסין/סנטרואיד בצום חצי שעה לפני קפה/תה/אוכל תוספים או כדורים אחרים. האם שינית סוג תכשיר סנטרואיד-אלטרוקסין?
במידה ולא נטלת את הכדור לפני או שהFT4 יצא גבוה גם כשלא תקחי את הכדור אפשר לשקול בדיקת נוגדנים הטרופילים לTSH או השקעה שלו עם PEG. לראות אם יש הפרעה מעבדתית בבדיקת TSH
ללחץ הדם את מקבלת תרופה אחת במנון לא גבוה כך שיתכן שיש פשוט צורך בטיפול נוסף ואין קשר לבלוטת התריס. האם הגדלת צריכת מלח? עלית במשקל? הפחתת פעילות גופנית? השתמשת בטיפות אף? צריכת שומר? הגדלת צריכה של אלכוהול?
היתי שוקלת שנוי של הטיפול התרופתי ללחץ הדם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות!. אם תוכלי להגיד מה השם באנגלית של 2 הבדיקות
נאוה18/03/2023ד"ר איש שלום היקרה,
המון תודות על תשובתך.
לא נטלתי סינטרואיד לפני בדיקת הדם (כלומר האחרון היה 24 שעות לפני הבדיקות דם).
אני מקפידה לטול את הסנטרואיד בצום חצי שעה.
לא שיניתי סוג תכשיר מסנטרואיד.
אם תוכלי להגיד לי איך 2 הבדיקות ו נקראות בקופ"ח כללית
- בדיקת נוגדנים הטרופילים לTSH
- השקעה של TSH ו עם PEG .
כלומר מה השמות שלהם באנגלית, או השמות הנרדפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף- שבבדיקות דם, גם IgM היה גבוה
נאוה18/03/2023היתה לי מחלה ויראלית לא ספציפית בשבועיים קודם. מין בחילה, חוסר תיאבון, חום נמום 37.4, קצת ליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנאוה
ד''ר מאיה איש שלום18/03/2023אולי כדאי לחזור על הבדיקה לפני בדיקה אחרת
מבינה שלא עברת תכשיר אלטרוקסין/סנטרואיד
הבדיקה היא השקעת TSH עם PEG זה לא מופיע במחשב אלא בקשה מיוחדת, או בדיקת heterophile antibodies לTSH שוב לא מופיע במחשב..אנדוקרינולוג/ית מטפל/ת יכול לבקש מהמעבדה. אבל אולי לפני זה פשוט כדאי לחזור על הבדיקה של הTSH.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)