מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתיית מתוקים, סוכראיילה14/03/2023
שלום
אני בת 44. ידוע על קרוהן
רזיתי מאוד בשנים האחרונות בגלל שיצאתי מאיזון.
הגעתי עכשיו למשקל 40 קילו ואני מנסה בכל הכח לעלות
אבל גם לא יכולה לאכול יותר מדי כי מתמלאת מהר.
על מנת לנצל את הקיבולת אז אם אני שותה תה אז שמה בפנים 5 כפיות סוכר. שותה כ 5-6 כוסות ביום.
הסוכר שלי בדם תקין 85 בערך וHA1C לפני שנה תקין 5.3
אני לא יכולה לשתות הרבה מדי כי זה ממלא אותי ולכן מעדיפה לצמצם את כמות שתית התה ביום אבל לשמור על אותה כמות סוכר.
רציתי לשאול
אני שמה 5 כפיות סוכר בכוס תה וחשבתי במקום לשתות עם כוסות של 240 מל אשתה עם כוסות של 170 מל
זה אותה כמות סוכר
אבל האם העובדה שהכוס תהיה יותר מרוכזת 5 כפיות על 170 במקום 5 על 240 זה מגדיל סיכון לסוכרת? הריכוז הגבוה יותר , יותר קשה לגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיילה
ד''ר מאיה איש שלום16/03/2023עדיף לבנות את הגוף עם חלבון, ולא עם פחמימות ובפחמימות עדיף שלא מסוכר אלא אולי פירות כגון תותים/אוכמניות או כל פרי אחר שיש בהם ויטמינים ובפירות אחרים גם סיבים מעבר לסוכר. היתי שוקלת שתית אנשור או מודולן למשל שנותנים בחולים עם כרוהנס
הרכוז פחות חשוב אלא כמות הסוכר. היתי משתדלת לצמצם את כמות הסוכר הפשוט.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)