מה משמעות תוצאת העמסת סוכר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • מה משמעות תוצאת העמסת סוכר
    אמיר
    20/03/2023

    בן 67.ללא מחלות לב .עם יתר שומנים בדם מטופל בסטטינים קריסטור 10מג ביום. לא מעשן.עושה הליכה 5 פעמים בשבוע כשעה כל פעם. ל.ד 130\80סוכר בבוק נע בין 90-110. שעה אחרי האוכל בסביבות 130. שעתים אחרי האוכל 125.עשיתי בדיקת העמסת סוכר 75 גר בגלל המוגלובין מסוכרר 6.2 התוצאה 70 אחרי שעתים מהעמסה הסוכר. עלי לציין שהלכתי כשעה מתחילת העמסת הסוכר היתכן תוצאה כזאת והאם היא אמיתית [הבדיקות נלקחות מהאצבע].סובל מתלסמיה מינור. בדיקת פרוקטזמין בגדר הנורמא.
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה לאמיר

    ד''ר מאיה איש שלום
    25/03/2023

    הסוכר בצום כן מתאים לטרום סוכרת, המוגלובין A1C של 6.2% הוא ממוצע סוכר של 125 אכן גבוה ממה שאתה מתאר אולי בגלל התלסמיה. בהחלט הליכה אחרי העמסת סוכר עשויה להוריד את ערכי הסוכר כי הסוכר נצרך ע"י השריר. בכל מקרה הערכים שציינת במדידות אחרי האוכל תקינים. יתכן שיש טרום סוכרת קלה.
    אפשר לשקול גם הולטר סוכר לשבוע שבועיים בכדי לקבל תמונה נוספת אך נראה מהנתונים שציינת עד כה שאם יש הפרעה היא קלה מאוד.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו