מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאת בדיקות- גלוקוז 101אור02/04/2023
ערב טוב,
בתוצאות הבדיקות שעשיתי לאחר צום של 8 שעות יצא לי
Glucose b 101 (בשנת 2021 יצא לי 103)
HbA1C יצא לי 5.2 מה זה אומר?
אני בן 33 שוקל 60 גובה 1.64
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאור
ד''ר מאיה איש שלום06/04/2023זו תוצאה גבולית של סוכר בצום ההמוגלובין המסוכרר תקין, וגם משקל גופך. ישנן מספר אפשרויות: 1. הסוכר גבוהה בבדיקת הדם בעקבות סטרס מהבדיקה ובאופן רגיל הוא תקין. 2. במידה ורמות הסוכר בצום מוגברות באופן עקבי מאז שנבדקו זה יכול להחשיד לסוכרת מסוג MODY 2. סוכרת זו מתאפיינת ברמות סוכר מוגברות בצום במידה קלה אך הרמות לא עולות משמעותית אחרי האוכל ולכן הסכוי לסבוכי סוכרת לא גדול ולא מחייב טיפול פרט להמלצה לצמצם צריכת פחמימות פשוטות ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה.
3. המוגלובין מסוכרר לא מייצג את המצב ומזייף כלפי מטה. אפשר לדעת אם זה המצב בעזרת חבור להולטר סוכר, מד סוכר רציף לשבוע עד שבועיים באופן חד פעמי או ניטור סוכר ביתי בעזרת מד סוכר מהאצבע בצום ושעה/שעתיים אחרי האוכל כאשר ערכים תקינים הם סוכר בצום עד 100 שעה אחרי האוכל עד 155 שעתיים אחרי עד 140
4. אפשר נוספת פחות סבירה היא סכוי לסוכרת אוטואמונית של המבוגר. אך כאמור ההפרעה ברמות הסוכר בצום גבולית וגם לא מתקדמת עם הזמן לכן פחות סביר
בברכת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)