תוצאת בדיקות- גלוקוז 101

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאת בדיקות- גלוקוז 101
    אור
    02/04/2023

ערב טוב,
    בתוצאות הבדיקות שעשיתי לאחר צום של 8 שעות יצא לי
    Glucose b 101 (בשנת 2021 יצא לי 103)
    HbA1C יצא לי 5.2 מה זה אומר?
    אני בן 33 שוקל 60 גובה 1.64

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקות- גלוקוז 101

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאור

ד''ר מאיה איש שלום
    06/04/2023

זו תוצאה גבולית של סוכר בצום ההמוגלובין המסוכרר תקין, וגם משקל גופך. ישנן מספר אפשרויות: 1. הסוכר גבוהה בבדיקת הדם בעקבות סטרס מהבדיקה ובאופן רגיל הוא תקין. 2. במידה ורמות הסוכר בצום מוגברות באופן עקבי מאז שנבדקו זה יכול להחשיד לסוכרת מסוג MODY 2. סוכרת זו מתאפיינת ברמות סוכר מוגברות בצום במידה קלה אך הרמות לא עולות משמעותית אחרי האוכל ולכן הסכוי לסבוכי סוכרת לא גדול ולא מחייב טיפול פרט להמלצה לצמצם צריכת פחמימות פשוטות ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה.
    3. המוגלובין מסוכרר לא מייצג את המצב ומזייף כלפי מטה. אפשר לדעת אם זה המצב בעזרת חבור להולטר סוכר, מד סוכר רציף לשבוע עד שבועיים באופן חד פעמי או ניטור סוכר ביתי בעזרת מד סוכר מהאצבע בצום ושעה/שעתיים אחרי האוכל כאשר ערכים תקינים הם סוכר בצום עד 100 שעה אחרי האוכל עד 155 שעתיים אחרי עד 140
    4. אפשר נוספת פחות סבירה היא סכוי לסוכרת אוטואמונית של המבוגר. אך כאמור ההפרעה ברמות הסוכר בצום גבולית וגם לא מתקדמת עם הזמן לכן פחות סביר
    בברכת בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו