שתיית מים ורמות סווכר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שתיית מים ורמות סווכר
    דן
    04/04/2023

לדר שלום

אני בן 51 וטרום סוכרתי כבר 5 שנים ללא טיפול. רמות סוכר בצום בין 100 ל 110 ויציבות. עד עכשיו שתיתי רק כאשר הרגשתי צמא, כליטר אחד ביום בממוצע (מלבד ימים בהם אני מתאמן ומזיע). לפני חודשיים סבלתי מאבן בכליה שהוצאה עי URS. בהמלצת האורולוג נתבקשתי לשתות בין 2.5 ל 3 ליטר מים ביום וכך עשיתי. כמו כן, הומלץ לי לצרוך לפחות מנה אחת של מזון מחלב רזה דל נתרן (לפני כן ההיתי טבעוני) וגם את זה עשיתי.

באופן מאד מפתיע, אני שם לב שמאז השינויים (יותר זוזלים וצריכת מוצרי חלב), רמות הסוכר בדם שלי ירדו משמעותית עד כדי 82 ל 92 בבוקר, ולא יותר מ 120 שעתיים לאחר ארוחה עם פחימות כמו אורז.

האם זה בגלל צריכת המים המוגברת או בגלל צריכת מוצרי חלב? גם התחלתי לקחת מס תוספי תזונה כמו אשלגן סיטרייט, פרו-ביוטיקה שהומלצה לאבני קלציום אוקסליט, ותוסף שנקראה צ'נקה פיאדרה.

לא ברור לי מה מכל זה גרם לירידה מוצעת של יותר מ 10 מ"ג לדציליטר ברמות הסוכר. גם בדיקת A1C אחרונה הייתה על 4.9 לראשונה בחיים מתחת ל 5 (הקודמת לה הייתה 5.4).

האם זה בגלל המים? האם זו ירידה אמיתית או שגיאת מדידה בגלל שהדם יותר מהול בנוזלים?

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתיית מים ורמות סווכר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזה זוזלים למען השם????

אורי
    05/04/2023

.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדן

ד''ר מאיה איש שלום
    06/04/2023

אני לא חושבת שהירידה ברמות הסוכר קשורה לכמות המים, אלא אם שתית מים גרמה לך לאכול פחות (לעיתים הגוף מזהה צמא כרעב). אצל טבעונים מקור החלבון תמיד מכיל פחמימות (קטניות, חומוס) ולכן אולי צריכת מוצרי חלב רזה (שאינם עתירים בפחמימות) גרמה אולי להפחתת צריכה של פחמימות אחרות. זו בהחלט יכולה להיות סיבה
    אם שינית את הפעילות הגופנית שאתה מבצע זו גם יכולה להיות סיבה
    כל הכבוד תמשיך כך
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו