מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח להסבר c.t אדרנלרותי13/04/2023
שלום לך,
בעקבות הימצאות אבנים בכליה השמאלית.
עשיתי c.t בטן
נמצאו ממצאים באדרנל
אשמח אם תסייעי לי
אדרנל ימין - קשרית היפודנסית בגודל 1.2 ס"מ - אדנומה. עיבוי לובלריות קשריות היפודנסיות קטנות. אדרנל שמאל - אדנומות
רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות של איסוף שתן.
עדיין אין תשובות
אני לחוצה בגלל שיש לי ציסטות בלבלב מסוג ipmn.
אני במעקב.
האם גם באדרנל ימין מדובר באותו הדבר?
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרותי
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2023אדנומות באדרנל זה ממצא שפיר , והוא כממצא מקרי בבדיקות סיטי הוא שכיח למדי עד 20% מבדיקות הסיטי. חשוב לוודא שאכן הצפיפות של הממצאים מתאימה לאדנומות. בעד 30% מהמקרים יש הפרשת יתר הורמונלית. לרב מקובל לבצע מבחן דכוי דקסמטזון 1 מג' , אם יש יתר לחץ דם ברקע לבדוק רנין אלדוסטרון בדם. ואם הצפיפות לא לגמרי טיפוסית לאדנומה לבצע אסוף שתן למטנפרינים
כאמור מדובר בממצא שפיר שכיח ואם אכן מדובר באדנומות אני לא רואה סיבה לדאגה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ל-c.t אדרנל
רותי16/04/2023תודה רבה לך על התשובות.
אכן אני סובלת מיתר ל"ד אני נוטלת אופלודקס וקרדיולוק
קיבלתי תשובות מאיסוף שתן הכל תקין.
רק אפינפירין מצביע על תוצאה של 2
אני מבינה שזה נמוך.
איך אפשר לאבחן שחלילה זה לא שפיר.
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להתייחסותך לשאלה שלי. תודה
רותי19/04/2023שלום לך,
אשמח להתייחסות לשאלה מעל
האם את מקבלת מטופלים באזור הצפון?
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרותי
ד''ר מאיה איש שלום21/04/2023אפינפרין נמוך לא מחשיד לכוון של ממאירות
ההחלטה אם זה שפיר או ממאיר היא לפי מאפייני הסיטי גודל צפיפות הממצא לפני ואחרי הזרקה של חומר ניגוד.
בנוסף מבצעים הערכה אם יש הפרשת יתר הורמונלית בעזרת מבחן דקסמטזון 1 מג' בנפרד בדיקת רנין אלדוסטרון בנפרד אסוף שתן למטנפרינים (אם לא נראה אופייני לאדנומה אם נראה אופייני אין צורך באסוף השתן)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רותי21/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)