מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ויקטוזה / אוזמפיק, מה עושים ?אבירם22/04/2023
שלום ד"ר מאיה,
בן 50, T2DM, מטופל בטרגלודק ומטפורמין 2*850/Daily ובעבר הלא רחוק לקחתי גם ויקטוזה ואז החלטתי לעבור לאוזמפיק מטעמי נוחות של הזרקה פעם בשבוע.
לאחר 2 נסיונות כושלים עם אוזמפיק,
הנסיון האחרון נמשך כשבועיים במינון של 0.25 כל שבוע ובסופו של הניסוי החלטתי לנטוש ולחזור לויקטוזה שהייתה נסבלת וללא תופעות לוואי.
האם שווה לתת נסיון 3 לאוזמפיק ולהתחיל עם מינון של 10 קליקים ? אגב, התופעות לוואי היו דופק גבוה (120-130 עם פיק ל 150), לחץ קל בחזה (כנראה מעליית הדופק) ,חולשה והרגשה של חולי. חשוב לציין שאין לי היסטוריה לבבית ואני לא שמן.
המעבר בעבר מויקטוזה לאוזמפיק נבע מכך שרציתי להזריק אחת לשבוע ולא כל יום אבל התופעות לוואי שציינתי עשו לי רע.
מה דעתך ?
האם נתקלת במטופל שסבל ויקטוזה ולא הצליח עם אוזמפיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבירם
ד''ר מאיה איש שלום22/04/2023בהחלט היו לי מטופלים שלא סבלו אוזמפיק אך וקטוזה נסבלת אצלם. נשמע שאין טעם לנסות אם במנון ככ נמוך היה דופק מוגבר.
עוד אפשרות לנסות טרוליסיטי 0.75 מג' פעם שבוע אולי זה יצליח.
אם לא, היתי ממשיכה עם הוקטוזה כמובן שאי הנוחות בהזרקה יומית מובן
יש גם את הרבלסוס שהוא אוזמפיק פומי אבל אני בספק אם יהיה נסבל.
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)