סכרת הריון ובדיקת anti gad

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת הריון ובדיקת anti gad
    אלין
    27/04/2023

היי שבוע 30 סכרת הריון אם הזרקת אינסולין לפני השינה
    בהריון הקודם הייתה גם סכרת הריון אם אינסולין
    מזריקה 36 יחידות בת 29

6 שנים הסוכר ללא הריון בצום עומד על ערכים 95 105
    בעזרת דיאטה דלת פחמימות מצליחה ללא הריון לשמור על ערכים של 98 באופן קבוע

שעתיים אחרי ארוחות הערכים תקינים במשך 6 שנים ( בודקת בגלוקומטר שנתנו לי בהריון ראשון) רק אם אוכל ארוחה מאוד פחמימתית יעלו ל 160 שעתיים אחרי האוכל .

רופאת סכרת שלי בסיכון בהריון נתנה לי הפנייה ל בדיקת anti gad בכדאי לשלול סכרת סוג 1
    האם בדיקת אנטי ג'אד שוללת רק סוכרת 1 או עוד סוגי סכרת?
    והאם הגיוני שאם ערכים כאלה זה יכול להיות סכרת סוג 1?

תודה על התשובה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריון ובדיקת anti gad

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת הריון ובדיקת anti gad

אלין
    27/04/2023

שחכתי לציין שהמשקל שלי תקין 61 קילו גובה 168.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הANTI GAD נועד לשלול סוכרת מסוג 1

ד''ר מאיה איש שלום
    02/05/2023

הANTI GAD נועד לשלול סוכרת מסוג 1. האם יש גורמי סיכון נוספים לסוכרת מסוג 2 כגון שחלות פולצסטיות? סיפור משפחתי של סוכרת מסוג 2 בקרובי משפהח מדרגה ראשונה? האם יש פרופיל שומנים שמחשיד לסוכרת מסוג 2 כגון טריגלצרידים גבוהים כולסטרול טוב (HDL) נמוך?
    במידה והנוגדנים שלילים יתכן שבעתיד יהיה כדאי לשלול MODY בעזרת בדיקה גנטית (סוכרת מונוגנטית) במידה והתמונה הקלינית לא מתאימה לסוכרת מסוג 2
    בכל מקרה בכל סוג של סוכרת הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות ופעילת גופנית סדירה עוזרים לאזן את ערכי הסוכר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת הריון ובדיקת anti gad המשך

אלין
    04/05/2023

היי אין לי שחלות פוליצסטיות ורמת שומנים תקינה אך עלתה קצת בהריון .

במשפחה הייתה סבתא חולה בסכרת סוג 2

לא הצלחתי להבין איך יכולה להיות לי סכרת סוג 1 אם ערכים לא גבוהים? בצום בין 105 ל 98 ואחרי האוכל שעתיים פחות מי 140

זה ככה כבר 6 שנים ויכול להיות יותר פשוט שנים אחורנית אין לי בדיקות דם .

עקבתי בעזרת גלוקומטר במשך 6 שנים כל יום והערכים לא היו חריגים יותר מידי אלה אם ממש לא שמרתי ואכלתי המון פחמימות וגם לא כל הפחמימות העלו לי את הסוכר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ובדיקת anti gad

אלין
    04/05/2023

אני פשוט מנסה להבין מה תתן לי הבדיקות נוגדנים הזאות?
    אם הסוכר שלי לא גבוה במיוחד כאשר אני שומרת על תזונה נכונה .

כמה שנים בערך לוקח לסכרת סוג 1 להתפרץ ?

מי שום מה לדעתי זו לא סוכרת סוג 1 הערכים שלי גבוליים בבוקר 98 97 ואם לא אשמור ממש יהיו לא יותר מי 105.. הסוכר שלי מצליח להתאזן טוב מאוד בעזרת תזונה נכונה .

אבא שלי בן 55 רזה גבוה שומר על תזונה נכונה יחסית והסוכר שלו 110עושה גם ספורט אמא שלי באותו הגיל והסוכר שלה עומד על 99 ככה זה 20 שנה לא היו להם ערכים פחות מי 97 בצום. לפני גיל 30 אין להם בדיקות דם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הערכים תקינים בשמירה על תזונה

ד''ר מאיה איש שלום
    05/05/2023

אם הערכים תקינים בשמירה על תזונה פחות סביר שמדובר בסוכרת מסוג 1 אז אולי אין הכרח בבצוע שאר הנוגדנים.
    בכל מקרה כדי לתת יעוץ מקיף יש צורך באנמנזה מלאה, בדיקה גופנית, הסטורית בדיקות דם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו