שתן בעל ריח עז וצבע כהה סוכרת סוג 1

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שתן בעל ריח עז וצבע כהה סוכרת סוג 1
    אלעד
    02/05/2023

שלום רב ד"ר.
    אני חולה סוכרת סוג 1. סוכרת מאוזנת. אני בן 17.
    כבר זמן רב ששמתי לב כי השתן שלי בצבע כהה וריח עז יותר מהרגיל בפעמים שאיני שותה מספיק, וגם בפעמים שאני שותה הרבה - השתן עדיין בעל גוון בלתי רגיל. עשיתי בדיקת שתן ביתית (על ידי מקל בדיקה) והתוצאות הראו שיש נוכחות של חלבון בשתן. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שבדיקות אלו לא תמיד מדויקות (במיוחד שלא חשתי בתסמינים חריגים שעלולים להעיד על בעיה בכליה) ואמרה לי לבצע בדיקת שתן במרפאה. אם כן מה יכולה להיות הסיבה לכך, וכיצד ניתן להתמודד איתה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציעה לבצע בדיקת שתן במעבדה

ד``ר מאיה איש שלום
    05/05/2023

מציעה לבצע בדיקת שתן במעבדה. ריח עז מהשתן יכול להחשיד לזהום, אך אני מבינה שאין צריבה במתן שתן, תכיפות או דחיפות אז פחות סביר שמדובר בזהום בדרכי השתן. בכל מקרה בדיקת שתן במעבדה תראה אם יש חשד לזהום וכן אם יש חלבון בשתן
    במידה ויש חלבון בשתן חשוב להביא לאזון אופטמלי של הסוכרת, לוודא שאין לחץ דם לא מאוזן.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו