השפעה של הפסקת טיפול בטסטוסטרון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השפעה של הפסקת טיפול בטסטוסטרון
    אור
    10/05/2023

שלום

בשנות הארבעים
    בגלל רמה נמוכה של טסטוסטרון אני משתמש קצת למעלה משנה בג'ל טסטומקס.
    בזמן הזה ירדתי במשקל 10-15 קילו.
    אני מבין שמשקל עודף הוא אחד הגורמים לחסר.
    האם כעת לאחר שירדתי במשקל אפשר לנסות להפסיק את השימוש בטסטומקס ולראות מה קורה?
    כמה זמן לוקח לגוף לייצר מחדש בכוחות עצמו טסטוסטרון?
    ומה צפוי בזמן הזה מהרגע שמפסיקים את השימוש בתרופה עד שהגוף מייצר לבד?
    כמה זמן לאחר הההפסקה יש לעשות בדיקת דם לראות מה קורה?
    והאם יש סיכון או חסרונות בהפסקת השימוש בתרופה?
    כל השאלות הן לידע, כמובן שאעשה הכל בתיאום עם האנדוקרינולוג.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאור

ד''ר מאיה איש שלום
    12/05/2023

השאלה מה היתה הסיבה לחסר. אם המקור הוא בעיה באשכים אז לרב מדובר בבעיה שאינה הפיכה. אם זו בעיה פונקציונלית משולבת על רקע עודף משקל אז יכולה להיות התאוששות תוך שבועות/חודשים. הבעיה שיתכן שתהיה עליה במשקל בהפסקת הטפול אלא אם הירידה במשקל לא היתה קשורה לטיפול בטסטוסטרון אלא לשנוי בהרגלי חיים/טיפול תרופתי יעודי לירידה במשקל
    אם פוריות רצויה אז הטיפול בטסטוסטרון עשוי לדכא יצור זרע באופן שבחלקו אינו הפיך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה לחוסר ככל הנראה

אור
    15/05/2023

שלום

הסיבה לחוסר ככל הנראה אינה קשורה לבעיה באשכים כי רמת ה -LH - FSH היו תקינות (האם המסקנה נכונה לגבי האשכים?).
    אז כנראה זה מסיבות אחרות, היפופיזה (אם יש אז משהו קל כי פרולקטין וקורטיזול תקין) או עודף משקל או השפעה של חוסר שינה ועוד.

אני מבין שהפסקת הטיפול עלולה להביא למצב חמור יותר מאשר לפני הטיפול, כי לפני הטיפול היתה רמה נמוכה של טסטוסטרון אך עדיין היה רמה כלשהי מייצור טבעי של הגוף.
    ובהפסקת הטיפול לוקח זמן עד שהגוף מתחיל בכלל לייצר.

יש דרך למנוע את העליה במשקל, בעיה בשרירים, בעיות שינה, עייפות, ועוד, בתקופה שמהפסקת הטיפול עד שהגוף חוזר לייצר את מה שהוא יכול באופן טבעי?

והאם אפשר לזרז בצורה כלשהי את הייצור הטבעי של הגוף לאחר הפסקת הטיפול ההורמונלי?

אציין שאני ממילא כבר עושה פעילות גופנית (שכנראה גם תרמה לירידה במשקל) וגם בעניין התזונה אני משתדל.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאור

ד''ר מאיה איש שלום
    17/05/2023

אפשר גם לנסות להפסיק את הטיפול בהדרגה
    להוריד מנון
    מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    אכן אם FSH LH תקינים לא סביר שהחסר בטסטוסטרון קשור לבעיה ראשונית באשכים אלא כפי שציינת על רקע הפופזרי/היפותלמי אולי על רקע עודף משקל. מניחה שרמות פרולקטין היו תקינות. אם החסר היה מאוד קשה אז שוקלים הדמיה של ההיפופיזה. אך זה בחסר מאוד משמעותי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו