האם ניתוח הסרת אונה זה הפתרון?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם ניתוח הסרת אונה זה הפתרון?
    דן
    14/05/2023

שלום

בן 51 וכבר 3 שנים מאובחן עם קשר טוקסי בודד שתופס את כל אונה שמאל בבלוטץ המגן. ערכי THS ללא טיפול בלתי מדידים. בוצעו כל הבדיקות כולל שני FNA ואיזוטופים. קליטה גבוהה באונה שמאל ואונה ימין קטנה מהרגיל וקליטה מדוכאת.

הציעו בעבר טיפול ביוד רדיואקטיבי אבל לזה אני מסרב בתוקף. בשנה האחרונה חלה אחמרה בתסמינים (דופק גבוה) אז אוחלט על טיפול במטימזול. ניסו 5 מ"ג ליום אבל לא עזר, עלו ל 10 מ"ג ליום וזה הביא לאיזון אבל לאחר חצי שנה עברתי לתחום התת פעילות, אז הורידו שוב ל 5 מ"ג ולאחר כמה חודשים שוב היפר. בקיצור, לא ניתן לאזן באופן יציב עם כדורים.

הוצע לי ניתוח לקריטת אונה שמאל אבל הרופא אמר שבשל גודל קטן של אונה ימין, קיים סיכוי לא מבוטל שאשאר היפו לכל החיים ואזדקק להורמונים סינטטיים כנראה במינון נמוך ביותר.

האם ניתוח זו האופציה היחידה שנותרה? נשלחתי לכירורג אאג מומחה ל RFA אבל אמר שאני לא מתאים כי הקשר גדול מידי ויש סכנה ש RFA יפגע בעצב.

אין עוד אופציות בארץ כמו הזרקת חומר לדיכוי האונה? לנסות לקחת 10 מג אבל יום כן ויום לא לסירוגין?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדן

ד''ר מאיה איש שלום
    17/05/2023

היתי בודקת שוב לגבי אפשרות של אבלציה (RFA) אולי ב-2 שלבים. ישנם רדיולוגים עם נסיון רב בפרוצדורה.
    לגבי המרקפטיזול אפשר באמת לנסות לשלב 5/10 לסרוגין במהלך השבוע במנונים משתנים. במקרים נדירים אני משלבת גם עם איותירוקס אבל לרב אין בכך צורך
    בעקרון אם מדובר בקשרית גדולה שגם מפריעה (גורמת לאי נוחות בצואר, הפרעות בליעה קשיי נשימה) אז היתי שוקלת את הוצאתה (נתוח כריתה של האונה).
    יותר קל לאזן תת פעילות מאשר פעילות יתר
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו