תת פעילות בלוטת התריס והריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס והריון
    חוששת
    01/06/2023

שלום,
    סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כבר שנים ארוכות. לפני ההריונות הייתי מאוזנת במשך שנים רבות עם יוטירוקס 50 מקג ביום. אחרי הלידה הראשון חזרתי לאותו המינון, והייתי מאוזנת עד ההריון השני. לאחר הלידה השניה לא הצלחתי לחזור לאותו המינון, ואחרי הרבה זמן שלא הצלחתי להתאזן, בסופו של דבר התאזנתי על מינון של 800 מקג בשבוע.
    כעת במהלך נסיון כניסה להריון (טבעי, ללא הורמונים מבחוץ), הזרקתי קלקסן 60 מג עקב מוטציית קרישיות יתר. זה היה הדבר היחיד שהשתנה, ובסופו של החודש הזה גיליתי שלא נקלטתי להריון. אך יצאתי לחלוטין מאיזון מבחינת בלוטת התריס- הערך שעמד על 1.47 עלה ל3.02. שאלותיי:
    1. מה המינון המקסימלי של יוטירוקס שניתן ליטול מבלי לסכן את עצמי בריאותית? חוששת שבחודש 9 אגיע למינונים לא סבירים בכלל.
    2. מה עושים במהלך ההריון אם אף מינון לא מצליח לאזן אותי?
    3. האם כדאי עקב כל זאת לוותר על הריון נוסף? האם אני מסכנת את עצמי או את העובר העתידי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לחוששת

ד''ר מאיה איש שלום
    01/06/2023

המנון אצל מרבית האנשים נע בין 1.6-1.9 מקג' ליום ובאנשים עם דלקת בקיבה/הליקובטר המנון יכול להיות גבוה מזה. אין בזה כל סכנה כל עוד אין עדות ליתר פעילות של בלוטת התריס
    בהירון המנון עולה ב30-50%
    אין משמעות למנון אלא לאזון.
    חשוב מאוד לקחת את האיותירוקס בצום על הבוקר בנפרד מקפה/תה/אוכל/כדורים/ תוספים עם מים בלבד ולהמתין לפחות חצי שעה לשאר
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו