נטילת תוספי סידן ואוסטאופורוזיס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• נטילת תוספי סידן ואוסטאופורוזיס
    מאי
    17/06/2023

שלום, אני מרגישה ממש אבודה בים של תוספי מזון שכולם מצהירים שהם הכי טובים. ועדין אני גם לא מקבלת את כל הכמות שאני צריכה רק ממזון. מישהו יודע איך אפשר לדעת מה התוסף הכי מומלץ ? למשל יש מספר סוגי סידן סידן ביסגליצינאט נקי ,סידן קרבונט, סידן אמורפי , סידן ציטראט . ואני פשוט לא מצליחה להבין איך לדעת מה הכי טוב לי . וגם צריך מגנזיום , ויטמין K2, ויטמין D . איך יודעים מה לצרוך וכמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למאי

ד''ר מאיה איש שלום
    17/06/2023

היעילות של תוספים במניעת שברים היא לא גדולה. התרופות לטיפול באוסטאופורוזיס מפחיתות שברים ב20-50% תלוי באתר בשלד. חשוב שלא להפריז בתוספים מחשש לאבנים בדרכי השתן וגם אולי עדויות שמנון גבוה מגביר שקיעה בכלי הדם. כדאי לבצע הערכה עם דיאט/ןנית לגבי הצריכה של סידן בתזונה ולראות כמה לתת בתוסף בכדי להשלים ל1200 מג' ליום . זאת בתנאי שרמת הסידן בדם ובשתן תקינה. ויטמין D מנון נקבע לפי הרמה. ויטמןי K2 אין הוכחות חד משמעיות לתועלת
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו