רמת איסולין גבוהה בדם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמת איסולין גבוהה בדם
    שולה
    01/07/2008

מזה מספר שנים , אני זקוקה לאוכל בכל 2-3 שעות. מאחר ויש לי עודף משקל ( מעל 10 ק"ג ) , פניתי לדיאטנית והיא המליצה לי לעשות בדיקה לרמת האינסולין בדם. התוצאה שהתקבלה היא : 39 ( כאשר הערך התקין המקסימלי הוא 27 ). רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לאנדוקרינולוג ( נקבע לי תור לעוד חודשיים !!! ). מה ניתן לעשות בינתיים ? האם יש בדיקות נוספות שכדאי להגיע איתן לאנדוקרינולוג? האם יהיה צורך בטיפול תרופתי ? האם כדאי לקחת כרומיום פיקולינט לאיזון רמות הסוכר? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמת איסולין גבוהה בדם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שולה

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    01/07/2008

שלום,
    קודם כל- אין לך מה לדאוג מרמת האינסולין לכשעצמה, אך משקל עודף זו בהחלט סיבה לדאגה ולעשיה.
    בשאלתך חסרים נתונים נוספים כמו גיל(הריון?), היסטוריה משפחתית, מחלות נוספות (יתר לחץ דם, סכרת, הפרעות בשומני הדם, בעיות לב, בעיות בלוטת המגן, הפרעות אנדוקריניות אחרות).
    כמו כן לא ציינת מה הראו יתר הבדיקות לדוגמא- גלוקוז (במקביל לאותה רמת אינסולין) , תיפקודי כליות וכו, וכן אם הבדיקה נלקחה בצום או אחרי אוכל
    האם את סובלת ממצבים של נפילת סוכר?
    במידה ואין בדיקות נוספות הייתי מתחילה עם בדיקת כימיה כללית כולל תיפקודי כליות, כבד ופרופיל שומנים, ספירת דם, בדיקה של תיפקוד בלוטת המגן,
    אם אפשר יכול להיות שכדאי גם למדוד סוכר גם ברגעים הללו של רעב קיצוני.
    עם נתונים אלו האנדוקרינולוג המטפל יחליט על הצורך בבדיקות נוספות וטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו