מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טסטוסטרון נמוך- פרופיל הורמונליאנונימי24/06/2023
היי שלום
בן 24 לאחר שנה של ניסיונות להרות , פניתי לבדיקות זרע ,
בבדיקות הזרע יצא לי ריכוז נמוך מאוד של 300 אלף תאי זרע למ״ל
נשלחתי לבצע בדיקות פרופיל הורמונלי ויצא לי שהטסטוסטרון שלי נמוך 6.6
האם יש קשר בין כמות ריכוז הזרע לבין רמת הטסטוסטרון שלי ?
והאם טיפול בכך יביא לשיפור
אשמח לעזרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2023בהחלט שיש אפשרות שיש קשר. האם נבדקה הסיבה לטסטוסטרון הנמוך (אשך/היפופיזה) הערכה לפי רמות LH FSH . אם הן לא גבוהות האם נבדקה רמת פרולקטין. בנוסף האם נבדק הטסטוטסטרון החופשי FREE ANDROGEN INDEX?
מציעה גם לחזור על בדיקת הטסטוסטרון כי בדיקה אחת לא קובעת חסר, כי ב30% מהמקרים בדיקה חוזרת תקינה.
חשוב לבצע את הבדיקה בצום, בשעות הבוקר ולא צהרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי הבדיקה
אנונימי26/06/2023תודה על התשובה
אני מצרף את ערכי הבדיקה אשמח לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאנונימי
ד``ר מאיה איש שלום29/06/2023האם יש לך עודף משקל? הסיבה לחסר בטסוסטרון היא מרכזית יכול לנבוע מעודף משקל אך צריך גם לחפש סיבות אחרות יכולות גם להיות תרופתיות (למשל משככי כאבים ממשפחת האופיטים/מ או שמוש בגלוקוקורטיקואידים - סוג של סטרואידים) אם יש הפרעה בחוש הריח יכולה להיות סיבה גנטית אחרת
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני
בכל מקרה חשוב לחזור על רמת הטסוסטרון כי ב30% מהמקרים בדיקה שנמוכה בבדיקה אחת תקינה בבדיקה חוזרת היתי מבדקת גם רמות FREE ANDROGEN INDEX וSHBG.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסטוסטרון
אנונימי29/06/2023כן אני סובל מעודף משקל , תודה רבה אקבע תור לייעוץ אנדוקריני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)