בלוטת התירואיד מוגברת בסרטן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בלוטת התירואיד מוגברת בסרטן
    אודל
    28/06/2023

שלום
    אני עם סרטן השד חיובית ל-HT2 עברתי טיפולים+ניתוח ממתינה לתשובת פתלוגיה.
    יחד זאת בלוטת התירואיד מוגברת אצלי עשיתי אולטראסנד ורשום חשוד ל- pta בן כל הבדיקות שנשלחתי אליהם שנמצאו תקינות כמדומני, נשלחתי לבדיקת צפיפות עצם ששם התקבל הסיכום :
    הערכים בעמ"ש ושליש של רדיוס דיסטלי נמוכים לגילה
    בצווארי הירכיים הערכים בטווח הצפוי
    מוצע לערוך בירור סיבות אפשרויות לממצא זה, להעריך סיכון לשבר ולשקול טיפול בהתאם לממצאים קליניים ומעבדתיים.
    אשמח לדעת מה זה אומר? והאם זה קשור למחלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאודל

ד''ר מאיה איש שלום
    30/06/2023

ירידה בצפיפות העצם יכולה להיות קשורה להיפרפרתירואידזם שזהו הורמון שתפקידו לוסת את משק הסידן אך במקרה של הפרשת יתר שלו על רקע גידול שפיר בפרתירואיד אז יש פירוק עצם מוגבר ועליה ברמת הסידן בדם. חשוב לראות רמות קלציום פוספור אלבומין רמת 25 OH ויטמין D קריאטנין ורמת PTH. וכן לבדוק אסוף שתן לסידן קריאטנין סודים פוספור אם רמת הסידן בדם מוגברת או רמת הסידן תקינה ורמת הPTH מוגברת בנוכחות ויטמין D תקין.
    בכל מקרה יש טיפול למצב רק חשוב להגיע לאבחנה.
    אני לא מכירה קשר בין סרטן השד להיפרפרתירואידזם. טיפולים שניתנים לסרטן שד כגון לטרוזול יכולים להביא לירידה בצפיפות העצם. ואם אין היפרפרתירואידזם אז יהיה כדאי לשקול אולי טיפול לעצירת הירידה בצפיפות העצם. אם יש היפרפרתירואידזם לרב מקובל להוציא בנתוח (לא גדול) את הבלוטה שגורמת להפרשת היתר של ההורמון
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אודל
    01/07/2023

לפי הבנתי לפי האולטראסנד רשום חשוד ל-PTH
    הבנתי שהאיסוף שתן תקין וגם הקראטנין
    יש לי מחסור בויטמין D והרופא האנדו ביקש שאשתה טיפות של 1000 -6 טיפות ביום.
    יש לי סידן מוגבר בדם וכרגע ביקש לא לשתות סידן
    נשלחתי לבדיקת צפיפות עצם ולפי מה שהבנתי יש לי אוסטורופוזיס , עוד לא חזרתי לרופא עם תוצאות הצפיפות עצם
    אני כבר מבולבלת וחרדה כי אני גם אחרי ניתוח של לקפקומי ולא יודעת כבר מה יותר גרוע?
    איזה טיפול יכול לעזור לי? האם זו מחלה קבועה או שניתנת לשיפור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות אשמח לתשובה

אודל
    05/07/2023

אשמח לתשובה מפורטת, אני נורא חרדה כי הבנתי שאובחן אצלי אוספוטרוזיס , ויש לי גם את המחלה בשד למרות שאני אחרי ניתוח וטיפולים.
    הרופא רשם לי שנשקול ביחד בהתאם לבדיקות דם, גורמי סיכון ועוד .. אני יותר בלחץ ולא מבינה למה התכוון
    האם אוספוטרוזיס היא מחלה שלא עוברת? אם הבלוטת תריס שלי מוגברת למה הוא לא מציע ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאודל

ד``ר מאיה איש שלום
    08/07/2023

אם הסידן בדם גבוה אז היתי שוקלת לטול רק 2000 יחידות ליום של ויטמין D בכדי שרמת הסידן לא תעלה יותר
    בהחלט לא כדאי לטול תוסף סידן אם רמת הסידן בדם גבוהה
    חשוב להקפיד לשתות 2 ליטר מים ליום אלא אם יש מניעה מבחינה רפואית אחרת
    אם אכן מדובר באדנומה של פרתירואיד שגורמת לאוסטאופורוזיס ולסידן הגבוה בדם אז שוקלים טיפול נתוחי. מדובר בנתוח לא גדול כאשר מיקום האדנומה ברור
    והנתוח אמור לפתור את הבעיה. קשה לי לומר שזה מה שיש לעשות כי אין לי את הפרטים המלאים. מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני. בכל מקרה נשמע שזה מצב בר טיפול
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אודל
    09/07/2023

אני כבר מתוסכלת כי נקבע לי תור לרופא האנדו רק באוקטובר.
    אני רושמת שוב פרטים של בדיקות דם עדכניות
    קראטנין בדם- 0.48
    סידן קלציום- 11.48
    אלבומין- 4.88
    ויטמין די- 104.80
    PTH- 128.20
    בבקשה תעזרי לי עם התוצאות הלא ברורות
    מה קורה אצלי בגוף?
    הרופא רשם לי כן לשתות ויטמין די בלי כדור סידן
    לא ברור לי למה ומה הולך
    אשמח לתשובה מפורטת במהרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאודל

ד''ר מאיה איש שלום
    11/07/2023

התשובות אכן מחשידות שיש הפרשת יתר ראשונית של PTH עי אדנומה (גידול שפיר בפרתירואיד) במקרים כאלו שוקלים טיפול נתוחי אם יש סיבה כגון: ירידה משמעותית בצפיפות עצם, סידן מעל 11.5 (אצלך מתוקן לאלובמןי הוא בעצם 10.8 פחות גבוה) גיל מתחת ל50, אבנים בדרכי השתן או הפרשת יתר של סידן בשתן או ירידה בתפקוד הכליתי
    אין כאן דחיפות (בהנחה שהתפקוד הכליתי תקין ורמת הסידן לא תעלה עוד). רמת ויטמין D תקינה לא חושבת שיש צורך ביותר מ1000 ליום אפשר אפילו זמנית להפסיק.
    וחשוב להקפיד לשתות 2 ליטר מים ליום אם אין מניעה מסיבה אחרת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אודל
    11/07/2023

אני מודה לך על תשובתך, אך אני עדין חרדה מאוד
    ה- PTH עלה ל-128
    רופא האנדרו ביקש שוב בדיקת איסוף שתן + אולטרסנד לבלוטה + בדיקת מיפוי לבלוטה
    יש לי בעיה עם הכליות? איך אוכל לדעת?
    אני לא יודעת כבר מה לחשוב
    אשמח לתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאודל

ד''ר מאיה איש שלום
    14/07/2023

הקריאטנין בדם מהוה מדד לתפקוד הכליתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה אומר מדד לתפקוד הכלייתי

אודל
    16/07/2023

הקראטנין יצא לי נראה לי 0.48
    טרם ביצעתי איסוף שתן
    אני אחרי טיפולי כימו וניתוח מתחילה להרגיש את התסמינים של הטיפולים , כאבי עצמות, גב נימולים וכו'.
    עדין מבקשת לדעת ממה יכול להיות pth מוגבר 128
    אשמח לתשובה מהירה
    אין תורים לרופא אנדו ואני נאלצת להמתין במתח רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאודל

ד''ר מאיה איש שלום
    19/07/2023

הבדיקות ששלחת מחשידות לגידול שפיר באחת/יותר מבלוטות הפרתירואיד. קשה לי ליעץ מבלי להכיר את התמונה המלאה. אבל אם יש ירידה משמעותית בצפיפות העצם סידן, מעל 11.5 (שלך מתוקן לאלבומין הוא סביב 10.8) ירידה בתפקוד כליתי, אבנים בדרכי השתן, גיל מתחת ל50 אז מקובל לחפש אנדומה (גידול שפיר) בפרתירואיד בעזרת אולטרהסאונד צואר ומיפוי MIBI SPECT
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

אודל
    20/07/2023

תודה על תשובתך המפורטת, אך לא הבנתי דבר אחר, מה הקשר בן בלוטת התריס שהיא מוגברת אצלי ולבן זה שיש אבחנה של "גבולית לאפטרופוזיס"? נבדקות האפשרויות לבלוטה טרם ניגשתי לבדיקות כמו מיפוי, ואיסוף שתן.
    אך עדין לא מבינה מה הקשר בן זה לירידה בצפיפות עצם שהולכת ויורדת...
    אשמח אפילו לשוחח בטלפון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאודל

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2023

פרתירואיד זו יותרת התריס ולא בלוטת התריס. אלו 4 בלוטות שאחראיות על משק הסידן. כשיש הפרשת יתר של הורמון הPTH יש פרוק עצם מוגבר, עליה של רמות הסידן בדם, והפרשה מוגברת של סידן בשתן
    בלוטות הפרתירואיד צמודות לבלוטת התריס אך אין קשר תפקודי בינהם אלא קרבה אנטומית
    רפואה מרחוק תחטיא את המטרה יש צורך ביעוץ אנדוקריני מסודר, מבינה שיש לך תור בחודשים הקרובים אין כאן משהו דחוף כרגע . מציעה להמשיך ברור באופן מסודר
    אם אין מניעה משתיה של 2 ליטר מים ליום זה יסייע בהורדת רמות הסידן בדם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אודל
    22/07/2023

מודה לך על תשובתך, אבל עד שאגיע לרופא האנדו בבקשה רק עוד בירור קטן
    אני גבולית לאספטורזיס ואני בת 48 וכל זה עקב טיפולי הכימו והמלווים לו שקיבלתי
    איזה פתרון יש לזה חוץ מכדורים שלא אסכים לקחת כי כבר קראתי על תופעות הלוואי שלהם.
    מה ניתן לעשות?האם הורדת הבלוטה תסייע למצב?
    היא תשפיע על האוסטופורוזיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאודל

ד''ר מאיה איש שלום
    26/07/2023

אכן אם מזהים אדנומה פרתירואדלית הוצאתה צפויה לשפר את צפיפות העצם לנרמל את רמות הסידן בדם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו