מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחסור בויטמין די בן 73אברהם04/07/2023
שלום
אני בן 73.מקבל קרדילוק 5 ודופלקס 160/5
ופרדקסה 150 -בגלל יתר לחץ דם ופירפור פרוזדורים.
לאורך שנים אני נוטל ויטמין די 3 טיפות של 1000 יחב"ל כל בוקר.
בבדיקת דם מ-מרץ 2021 התוצאה היתה 93.4
בבדיקת דם מעכשו התוצאה 66.2
איך ניתן להסביר את הירידה אל מתחת לסף המינימום?
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בויטמין די -תוספת
אברהם05/07/2023העתקתי את התשובה מדף התוצאות של בריאות כללית VITAMIN D (25-OH) 66.2 nmol/L 66.2-הערך מחוץ לטווח 75 125- גבולות המינימום והמקסימום אני לוקח כל הזמן בין 2000 ל-3000 יחידות בינלאומיות האם יתכן ויש לי בעיה בספיגת הויטמין די? תודה על התיחסותך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאברהם
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2023בעקרון רמה שמעל 50 נמול/ליטר נחשבת תקינה למרות הנורמה שמצוינת ליד התוצאה ויש לעדכנה.
אך הירידה בערכים באמת לא צפויה אלא אם יש הפרעת ספיגה ידועה - צליאק? מחלת מעי דלקתית? כריתת מעי דק? כריתת לבלב? או שיש עודף משקל משמעותי. הוא ששינית לתכשיר שהמנון בו הוא לא מה שמצוין (יש תוספים מארהב שלא ממש מבוקרים)
בכל מקרה 66 נמול/ליטר זה ערך תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אברהם12/07/2023תודה רבה על התשובה המורחבת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)