מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוזמפיק והתקן תוך רחמי קיילינה/ גלולות סרזטיעל05/07/2023
שלום דר'!
בת 49. נוטלת מזה כמעט שנתיים אוזמפיק לירידה במשקל שנצבר אחרי טיפולי פוריות של מספר שנים, עבד יופי, הורדתי 10 קג עיקשים שלא ירדו באף צורה אחרת.
מרגע שהתייצבתי לםני שנה על 1 מג אוזמפיק אני לא ירדתי, טיפה עליתי אולי בחורף, איזנתי קצת לקראת הקיץ. לפני חודש התחלתי ליטול גלולות סרזט, פרוגסטרון בלבד מפאת גיל, כדי להקל על תופעות ביוץ ומחזור קשות. לאור הפרופיל ההורמונלי שהראה שיש זמן עד לשלב בו ייפסק המחזור.
בחודש הזה לא הרגשתי שאוכלת יותר, בטח לא הרבה, אך עליתי 4 קג בערך בחודש )!(. בבירור בבטן בעיקר. מרגישה שעשה גם תופעות נפשיות, על גבול דיכאון קל ובעיקר חוסר שקט ונטייה לרגזנות, יחד עם בחילה/סחרחורת/טשטוס ראיה וכאבי ראש- כמו בימי הivf השמחים.. ביום ראשון הזה הפסקתי ליטול ובאותו יום התקנתי קיילינה, גם רק פרוגסטרון. משום מה אני מרגישה מאז אחהצ עצבנות/חוסר שקט, ובערב רעב קשה, צובט, שוב- כבימי הטיפולים ההורמונליים.
מה יכול להיחת הקשר בין הדברים והתרופות הללו והאוזמפיק? ממש מרגישה וחוששת שהאוזמפיק וההישג שלצידו "הולך לפח". חוששת לטפס במשקל כמו בטיפולים. ולא, זה לא היה מהלחץ והמתח וכו, זה היה בבירור מנגנון רעב שהשתבש.
מה יכול לעזור? יש דרך להגביר מינון אוזמפיק? מתי ה2.4 מג יכיע לארץ והאם הוא יכול יהיה לעזור פה. מודה לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2023ההשפעה של קילינה היא מקומית יותר על רירית הרחם ולכן פחות סביר שתגרום להשפעה ססטמית אך הכל אפשרי. הוווגבי שזה האוזמפיק במנון 2.4 מג' רשום בארץ אך אנחנו מחכים להגעת התרופה לארץ , זה אמור לקרות בחודשים הקרובים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגלולות סרזט?
יעל09/07/2023מודה לך מאוד! אז קודם כל שמחה לשמוע, נעקוב ונראה עם הקיילינה בלבד.
הייתי חודש ושבוע עם גלולות סרזט, בראשון שעבר שמו לי התקן קיילינה ובאותו יום הפסקתי את הסרזט. ההשמנה המשמעותית מאוד הזו ומהירה היתה בחודש עם הסרזט. , בעוד שהרעב המוגבר היה ביומיים שלושה לאחר ההתקן.
כמה זמן לוקח לסרזט להתפנות? אולי תוספת ההתקן ושאריות סרזט גרמו לתחושות, עד פינוי הסרזט?
מנקודת מבט חקרנית נטו מעניין אותי מאוד גם להבין אם יש קשר והסבר הורמונלית מדוע בערב דווקא הרעב תוקף (זוכרת שבטיפולים לivf היה סיפור כזה גם ותוהה מדוע זה קורה בערב)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2023הצרזט מתפנה תוך ימים בודדים. כך שאולי נשארה השפעה בימים הראשונים שלאחר הכנסת ההתקן
לגבי רעב בערב לא ידוע לי על קשר הורמונלי .
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ושבת שלום!
יעל14/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

