אוזמפיק והתקן תוך רחמי קיילינה/ גלולות סרזט

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אוזמפיק והתקן תוך רחמי קיילינה/ גלולות סרזט
    יעל
    05/07/2023

שלום דר'!
    בת 49. נוטלת מזה כמעט שנתיים אוזמפיק לירידה במשקל שנצבר אחרי טיפולי פוריות של מספר שנים, עבד יופי, הורדתי 10 קג עיקשים שלא ירדו באף צורה אחרת.
    מרגע שהתייצבתי לםני שנה על 1 מג אוזמפיק אני לא ירדתי, טיפה עליתי אולי בחורף, איזנתי קצת לקראת הקיץ. לפני חודש התחלתי ליטול גלולות סרזט, פרוגסטרון בלבד מפאת גיל, כדי להקל על תופעות ביוץ ומחזור קשות. לאור הפרופיל ההורמונלי שהראה שיש זמן עד לשלב בו ייפסק המחזור.
    בחודש הזה לא הרגשתי שאוכלת יותר, בטח לא הרבה, אך עליתי 4 קג בערך בחודש )!(. בבירור בבטן בעיקר. מרגישה שעשה גם תופעות נפשיות, על גבול דיכאון קל ובעיקר חוסר שקט ונטייה לרגזנות, יחד עם בחילה/סחרחורת/טשטוס ראיה וכאבי ראש- כמו בימי הivf השמחים.. ביום ראשון הזה הפסקתי ליטול ובאותו יום התקנתי קיילינה, גם רק פרוגסטרון. משום מה אני מרגישה מאז אחהצ עצבנות/חוסר שקט, ובערב רעב קשה, צובט, שוב- כבימי הטיפולים ההורמונליים.
    מה יכול להיחת הקשר בין הדברים והתרופות הללו והאוזמפיק? ממש מרגישה וחוששת שהאוזמפיק וההישג שלצידו "הולך לפח". חוששת לטפס במשקל כמו בטיפולים. ולא, זה לא היה מהלחץ והמתח וכו, זה היה בבירור מנגנון רעב שהשתבש.

מה יכול לעזור? יש דרך להגביר מינון אוזמפיק? מתי ה2.4 מג יכיע לארץ והאם הוא יכול יהיה לעזור פה. מודה לך מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    08/07/2023

ההשפעה של קילינה היא מקומית יותר על רירית הרחם ולכן פחות סביר שתגרום להשפעה ססטמית אך הכל אפשרי. הוווגבי שזה האוזמפיק במנון 2.4 מג' רשום בארץ אך אנחנו מחכים להגעת התרופה לארץ , זה אמור לקרות בחודשים הקרובים
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגלולות סרזט?

יעל
    09/07/2023

מודה לך מאוד! אז קודם כל שמחה לשמוע, נעקוב ונראה עם הקיילינה בלבד.

הייתי חודש ושבוע עם גלולות סרזט, בראשון שעבר שמו לי התקן קיילינה ובאותו יום הפסקתי את הסרזט. ההשמנה המשמעותית מאוד הזו ומהירה היתה בחודש עם הסרזט. , בעוד שהרעב המוגבר היה ביומיים שלושה לאחר ההתקן.

כמה זמן לוקח לסרזט להתפנות? אולי תוספת ההתקן ושאריות סרזט גרמו לתחושות, עד פינוי הסרזט?

מנקודת מבט חקרנית נטו מעניין אותי מאוד גם להבין אם יש קשר והסבר הורמונלית מדוע בערב דווקא הרעב תוקף (זוכרת שבטיפולים לivf היה סיפור כזה גם ותוהה מדוע זה קורה בערב)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    14/07/2023

הצרזט מתפנה תוך ימים בודדים. כך שאולי נשארה השפעה בימים הראשונים שלאחר הכנסת ההתקן
    לגבי רעב בערב לא ידוע לי על קשר הורמונלי .
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ושבת שלום!

יעל
    14/07/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו