מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות סוכר בדם בצום ולאחר ארוחהדנית11/07/2023
שלום דר'
בת 62, מאובחנת כטרום סוכרת, a1c 5.8 לפני חודש , אך סוכר היה 117.
לאחרונה בבדיקה בצום במכשיר ביתי , תוצאה מעל 120,
שומרת על תזונה , לא שותה מתוקים ולא אוכלת מתוקים , ולמרות זאת ערכי הסוכר לפעמים לאחר שעתיים מגיעים ל- 160,
שאלתי האם יש צורך בטיפול תרופתי,
רופא לא מציע בכלל, ואני לא יודעת אם צריך לשאול?
והאם פעילות גופנית , הליכה של 30 דקות ביום יכולים לעזור ולהוריד את רמות הסוכר?
אני מטופלת אצל דיאטנית, עם תפריט מתאים, אוכלת רק לחם מקמח מלא, ולא יותר מ- 2 פרוסות ליום ,
מאחר ואני לא רואה שינוי בערכי הסוכר,
אשמח אם תוכלי להגיד מה ניתן לעשות על מנת להגיע לערכים תקינים ,
במהלך היום , אני בודקת כמה פעמים, וברוב הבדיקות לאחר שעתיים הם עד 140,
רופא משפחה אומר שצריך להגיע לערך של 100, לאדם בריא ללא סוכרת
אז אני כבר יצאתי מבולבלת
אודה לתשובתך , והאם מומלץ להתחיל טיפול תרופתי
והאם פעילות גופנית יכולה למנוע את הופעת הסוכרת
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנית
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2023נשמע שיש בהחלט טרום סוכרת שמתקדמת. האם יש לך עודף משקל? אם לא היתי שוקלת לבדוק טרום סוכרת אוטואמונית (LADA) שאפשר לשלול בעזרת נוגדני ANTI GAD ANTI INSULIN ANTI ISLET.
במידה ויש עודף משקל אז תרופות שמסייעות לירידה במשקל יסייעו גם לנרמול ערכי הסוכר. חשובה גם פעילות גופנית סדירה
ובכדי לראות אילו מזונות מעלים יותר את הסוכר היתי שוקלת הולטר סוכר עם יעוץ דיאטנית (מד סוכר רציף ל14 יום שיראה לך את התגובה הגלקמית למזונות שונים)
בעקרון בצום ערך שמעל 100 ועד 126 מתאים לטרום סוכרת. 126 ומעלה זו סוכרת. אצל בריאים הערכים שעה אחרי האוכל עד 155 ואחרי שעתיים עד 140 . ערך אקראי של 200 מגדיר סוכרת אם נמדד פעמיים
בכל מקרה שנוי תזונתי פעילות גופנית סדירה ותרופות במידה ויש צורך יסייעו בהפחתת ערכי הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)