מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפוגליקמיה ריאקטיבית והמוגלובין מסוכררנעמה13/07/2023
שלום רב,
אני בת 38, לפני 4 ש' אחרי לידה שנייה, החלו לי נפילות סוכר. עברתי מספר בדיקות ששללו אינסולינומה, אדיסון, טרום-סכרת והמסקנה היתה שיש לי היפוגליקמיה ריאקטיבית. אני לא במעקב כי האנדוקרינולוגית אמרה שפרט לאכילה מסודרת וספורט אין לה מה להמליץ לי.
בשגרה אני מקפידה על אכילה מסודרת ונמנעת לרוב ממה שמעלה מהר את הסוכר, כי מניסיון אז הוא גם יורד מהר. אם אני מרגישה תסמינים אני מודדת סוכר ורואה שהוא יכול להיות מעט או יותר נמוך מ70.
לפני כשבועיים נדבקתי בוירוס בטן ובאותו היום, למרות שאכלתי, כמעט איבדתי את ההכרה ברחוב. לא ברור לי אם זה היה בגלל הסוכר או ירידה בלחץ הדם. התייעצתי עם רופאת המשפחה שהפנתה לבדיקות דם. הבדיקות היו בצום, הכל יצא תקין (ברזל, בי12, גלוקוז, אינסולין וסי פפטיד) למעט המוגלובין מסוכרר שיצא 3.5. לפני כשנה עשיתי את הבדיקה והוא היה 3.7.
השאלה שלי היא אם יש משמעות לבדיקה בערכים הנמוכים ולכך שעם הזמן היא יורדת.
בנוסף, האם לדעתך יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות? או המלצות אחרות?
בתודה מראש,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום15/07/2023המוגלובין מסוכרר ככ נמוך מחשיד שאינו אמיתי כי זה בעצם מעיד על ממוצע סוכר של 65 לפי הערכים שאת מתארת לא סביר שזה ממוצע ערכי הסוכר שלך. יש סכוי שיש למשל תחלופה גבוהה של כדוריות הדם האדומות שלך וזה ההסבר להמוגלובין המסוכרר הנמוך.
אפשר לשקול חיבור להולטר סוכר לשבועיים שיתן אנדקציה טובה יותר לגבי ערכי הסוכר לאורך היממה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
נעמה16/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)