היפוגליקמיה ריאקטיבית והמוגלובין מסוכרר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• היפוגליקמיה ריאקטיבית והמוגלובין מסוכרר
    נעמה
    13/07/2023

שלום רב,

אני בת 38, לפני 4 ש' אחרי לידה שנייה, החלו לי נפילות סוכר. עברתי מספר בדיקות ששללו אינסולינומה, אדיסון, טרום-סכרת והמסקנה היתה שיש לי היפוגליקמיה ריאקטיבית. אני לא במעקב כי האנדוקרינולוגית אמרה שפרט לאכילה מסודרת וספורט אין לה מה להמליץ לי.
    בשגרה אני מקפידה על אכילה מסודרת ונמנעת לרוב ממה שמעלה מהר את הסוכר, כי מניסיון אז הוא גם יורד מהר. אם אני מרגישה תסמינים אני מודדת סוכר ורואה שהוא יכול להיות מעט או יותר נמוך מ70.
    לפני כשבועיים נדבקתי בוירוס בטן ובאותו היום, למרות שאכלתי, כמעט איבדתי את ההכרה ברחוב. לא ברור לי אם זה היה בגלל הסוכר או ירידה בלחץ הדם. התייעצתי עם רופאת המשפחה שהפנתה לבדיקות דם. הבדיקות היו בצום, הכל יצא תקין (ברזל, בי12, גלוקוז, אינסולין וסי פפטיד) למעט המוגלובין מסוכרר שיצא 3.5. לפני כשנה עשיתי את הבדיקה והוא היה 3.7.
    השאלה שלי היא אם יש משמעות לבדיקה בערכים הנמוכים ולכך שעם הזמן היא יורדת.
    בנוסף, האם לדעתך יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות? או המלצות אחרות?

בתודה מראש,
    נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לנעמה

ד''ר מאיה איש שלום
    15/07/2023

המוגלובין מסוכרר ככ נמוך מחשיד שאינו אמיתי כי זה בעצם מעיד על ממוצע סוכר של 65 לפי הערכים שאת מתארת לא סביר שזה ממוצע ערכי הסוכר שלך. יש סכוי שיש למשל תחלופה גבוהה של כדוריות הדם האדומות שלך וזה ההסבר להמוגלובין המסוכרר הנמוך.
    אפשר לשקול חיבור להולטר סוכר לשבועיים שיתן אנדקציה טובה יותר לגבי ערכי הסוכר לאורך היממה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

נעמה
    16/07/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו