מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 61 מעט מבולבלתנירה20/07/2023
שלום
אשמח שתתירי את ספקותיי
בת 61 אובחנתי עם יתר לחץ דם בינוני בבדיקת הולטר
רופא מומחה רשם לי רמיפריל 1.25 הגבתי יפה מאד לטיפול ולחץ הדם ירד לערכים נורמליים
אבל השיעול הטורדני עקב התרופה גרם לי להיאלץ לרדת ממנה הואיל ועבודתי היא מול אנשים השיעול הפך לתופעת לוואי ממש ממש לא נעימה...
הרופא החליף תרופה לוקטור שגם לה הגבתי מצוין בערכים מיסטיים של לחצי הדם
אולם שלא כמו עם הרמיפריל כאן עשיתי את הטעות שאסור היה לי לעשות וקראתי עלון השימוש....
משהו שהצליח לבלבל אותי לגמרי! לחץ דם גבוה הוא גורם ראשון במעלה לפגיעה כלייתית ולכן חשוב לרסנו ללא דיחוי!
אולם בעלון של התרופה מצוין שהיא יכולה לגרום לנזק כלייתי...
חשבתי שהורדת לחץ הדם היא ערובה לשמירה על הכליות אז איך ייתכן שהיא בעצמה סוכן של סיכון????
או שהדברים שבעלון הם סוג של כסת"ח מצד חברת התרופות ואין בהם ממש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנירה
ד''ר מאיה איש שלום22/07/2023בעקרון לתגובה יש תפקיד בהגנה על הכליות, בכך שהיא מורידה את קצב הסנון הכליתי הלחץ בתוך מערכת הסנון הכליתית ואז הכליות עובדות פחות קשה. הירידה בקצב הסינון הכליתי יכולה להביא לירידה בטווח הקרוב של 30% בתפקוד הכליתי אך לאור זמן התפקוד הכליתי נשמר יותר בהשואה למטופלים שלא מקבלים את התורפה. במקרים של התיבשות יכולה להיות החמרה חדה בתפקוד הכליתי שלרב היא הפיכה.
כך שנראה שיש תועלת בנטילת התרופה ולא נזק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)