מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת טסטוסטרון האם בעייתיתרועי23/07/2023
שלום
טופלתי בטסטומקס במשך שנה בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון.
לפני חודשיים הפסקתי (בתיאום עם האנדוקרינולוג) לראות איך זה בלי.
בבדיקת דם 2 חודשים לאחר ההפסקה, רמת טסטוסטרון 9.3 (זה עדיין תוך הטווח לפי הערכים של מאוחרת).
בחודשיים הללו עליתי בערך 2 קילו, ומבחינת סוכר ושומנים בדם זה עלה מלפני חודשיים (עדיין אני בתוך הטווח).
1. האם רמה של 9.3 למישהו בן 48 זה תקין?
2. האם יש קשר בין הפסקת השימוש בטסטומקס לעליה יחסית של רמת הסוכר והשומנים בדם? או שאין כל קשר וזה מקרי או קשור לעליה של 2 קילו.
3. האם יכול להיות שמאז שהפסקתי להשתמש בטסטומקס יותר קשה להוריד במשקל (אני עושה פעילות גופנית)?
4. אהיה אצל הרופא, אך אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי כל זה, האם ברמת טסטוסטרון כזו להמשיך ככה או שיש צורך לחזור לטיפול בטסטומקס?
השאלה אם לא מההיבט של תפקוד מיני, אלא מכל ההיבטים האחרים (בריאות כללית, לב, שומנים בדם, סוכר, קשר לעליה במשקל, קושי לרדת במשקל).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרועי
ד``ר מאיה איש שלום26/07/2023קשה לי לענות כי איני יודעת מה היו הערכים טרם התחלת הטיפול וגם הסיבה לרמות הטסטוסטרון הנמוכות (פונקציונלי למשל על רקע גיל ועודף משקל? פגיעה באשכים? מניחה שלא מדובר בגידול היפופזרי כגון פרולקטינומה)
יש בעיה היום עם אבחון של חסר טסטוסטרון כי הנורמות במעבדות נמוכות יותר. בנוסף כשיש עודף משקל רמות הטסטוסטרון החופשיות לעיתים תקינות גם כשהטסטוסטרון הכללי גבולי בגלל ירידה ברמות החלבון שקושר טסטוסטרון SHBG. לצערי ברב הקופות פרט למאוחדת לא מודדים רמות טסטוסטרון חופשי אלא עושים תחשיב שלו ולא באופן שגרתי.
באיכילוב במכון האנדוקריני ניתן לבצע בדיקה של bioavailalbe testosterone
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת טסטוסטרון חופשי תתרום משהו?
רועי27/07/2023שלום
לא ברור מה הסיבה אצלי לרמה הנמוכה.
אין בעיה באשכים, אין פרולקטינומה (אמנם בבדיקות דם הוא קצת מעל הנורמה, אבל עשיתי טסט פרולקטין שיצא תקין).
יש לי עודף משקל, 1.77 משקל 91.
האם יש טעם במקרה כזה לבדוק טסטוסטטון חופשי או שכפי שכתבת הוא לא יהיה אמין בגלל העודף משקל?
מה שמטריד אותי זה האם יש קשר בין העליה הקלה בסוכר, בכולסטרול, וגם2 קילו במשקל, מאז שהפסקתי את הטוסטומקס.
האם יש קשר בין הדברים? מה שאומר שבטסוסטרון של 9.3 יש לזה תופעות לוואי של עליה במשקל, ובשומני הדם או שזה לא הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום29/07/2023דווקא היתי בודקת את הטסטוסטרון החופשי כי אם הוא תקין אין חסר
ובמצבים של עודף משקל ירידה במשקל (גם באמצעים תרופתיים/נתוחיים) צפויה לשפר את רמות הטסטוסטרון
אם רמת הפרולקטין ירדה בעקומת פרולקטין אז סביר שהוא באמת תקין, אם לא ירדה אז חשוב לנהל ברור גם בכוון של פרולקטין מוגבר כתורם לירידה ברמות טסטוסטרון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהקשר של משקל הגוף?
רועי30/07/2023שלום
לא בטוח שהבנתי נכון,
כתבת לי שדווקא היית בודקת טסטוסטרון חופשי, אך בהודעה הקודמת כתבת:
"בנוסף כשיש עודף משקל רמות הטסטוסטרון החופשיות לעיתים תקינות גם כשהטסטוסטרון הכללי גבולי בגלל ירידה ברמות החלבון שקושר טסטוסטרון SHBG. לצערי ברב הקופות פרט למאוחדת לא מודדים רמות טסטוסטרון חופשי אלא עושים תחשיב שלו ולא באופן שגרתי.
באיכילוב במכון האנדוקריני ניתן לבצע בדיקה של bioavailalbe testosterone"
אז לא הבנתי האם כשיש עודף משקל (92) בדיקה של רמת טסטוסטרון חופשי מומלצת ואם היא תצא תקין אז אין חסר?
וסליחה שאני חוזר על השאלה, כי זה חשוב לי האם יש ערך מוסף לטיפול הורמונלי אפילו רק מהסיבה הזו.
האם יש קשר בין רמת טסטוסטרון גבולית כמו אצלי לבין עליה במשקל או קושי לרדת במשקל?
(או שאין לזה משמעות גדולה והפתרון היחיד הוא להתאמץ יותר לרדת במשקל ואז הטסטוסטרון יעלה)
תודה רבה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום04/08/2023קשה לי לענות מבלי לראות את כל הבדיקות ולקבל אנמנזה מלאה.בהחלט כדאי לבדוק בעודף משקל טסטוסטרון חופשי כי הוא יכול להיות תקין בנוכחות רמות טסטוסטרון גבוליות. לגבי טסטוסטרון ועודף משקל זה מעגל קסמים. עודף משקל מביא לירידה ברמות הטסטוסטרון שמחמירה את עודף המשקל.
פעמים רבות אני נעזרת בתרופות לירידה במשקל כי אנחנו יודעים היום שעודף משקל הוא מחלה ולא כשל התנהגותי והתרופות מסייעות להשיג ירידה ממושכת במשקל שניתן לשמר לאורך זמן ויש להן גם פעמים רבות השפעה חיובית על הלב כלי הדם, פרופיל השומנים רמות הסוכר וכבד שומני
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)