מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה ייעוץ ממךאודל26/07/2023
היי
היתי בביקור אצל רופא האנדו הוא הסביר לי שמדובר בשתי מצבים אצלי
1. בדיקה של איסוף שתן 24 שעות.
2. מיפוי של בלוטת התיירואיד mibi
3.אולטרסנד לבלוטה.
ומצב השני- נתן לי כדור פוסלן בשל "התחלה לפוסטורואיזיס"
(בגלל הכימו והסטרואידים שקיבלתי) נגרם לי נזק לעצמות
מבקשת לדעת אני בת 48
מצב זה יכול להשתפר או להיות יותר גרוע? אני קיבלתי את זה קשה מכיון שמחלה זו היא לזקנים ולא לבחורה בגיל שלי.
יש לי התחלה בצוואר הירך ובגב.
אני מאוד מודאגת
אשמח לעיצה גם לגביי הבדיקה הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאודל
ד''ר מאיה איש שלום28/07/2023לרב יש בנית עצם אחרי הסרת אדנומה (גידול שפיר בפרתירואיד) במצב כזה אני מנסה לאתר את מיקום האדנומה בעזרת הבדיקות שהרופא המליץ לך. אבל אני לרב לא מתחילה טיפול תרופתי לאוסטאופורוזיס כי הוא יכול להפחית את בנית העצם אחרי הנתוח. אני מטפלת תרופתית במקרים בהם מחליטים שלא ללכת מסיבות שונות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת ממש את עזרתך
אודל01/08/2023תודה על התשובה, אני מתחרטת שהתחלתי את הפוסלן אם זה מה שאת אומרת, בבקשה אם תוכלי ליצור איתי קשר ולעזור לי בייעוץ
אני לא רוצה ניתוח כי הבנתי שאחרי זה יש חוסר איזון בגוף
וייתנו לי כדור קבוע לכל החיים.
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות
אני עם סרטן השד אחרי טיפולים וניתוח, לקראת ביולוגי והקרנות
כבר לא יודעת מה לחשוב ועל מה יותר מסוכן
בבקשה צרי איתי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאודל
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2023בהחלט כדאי לשקול לחכות עם הפוסלן. במידה ויש מקום להתערבות נתוחית הנתוח לא גדול וצפוי לשפר את מצב העצם ולהוריד את רמות הסידן בדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעיצה עד לקבלת תשובות
אודל05/08/2023תודה על תשובתך, אך מה את מציעה לי לעשות עד שייתקבלו תוצאות האולטראסנד והמיפוי? אני לא ישנה בלילה מחרדות ומדפיקות לב, הזעות לילה ומה לא? הרופא הבהיל אותי שאמר שיש לי סיכון לשברים והפוסלן עושה לי כאבי גוף ושרירים.
האם יכולים להישבר לי עצמות אוטוטו? מה הסבירות?
אני ממש מפוחדת כי גם בגיל אני לקראת גיל הבלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאודל
ד''ר מאיה איש שלום09/08/2023המצב לא מסוכן ככ. הסכון לשברים בעיקר עם נפילות לכן כדאי ללכת עם נעלים שטוחות להיות מרוכזת בזמן שאת הולכת ולא בטלפון, לבצע תרגילים לחזוק שרירים, לשים לב שבמקלחת יש שטיחון להזהר עם שטיחים בבית (עדיף להסירם). כל אמצעי זהירות אלו מפחיתים את הסכון לשברים. במצב של היפרפרתירואידדזם הטיפול הוא לא תרופתי אלא נתוחי אלא אם יש מניעה מנתוח לכן אני לא חושבת שטיפול הבחירה הוא פוסבנס. אם היה חסר ויטמין D כדאי לתקנו ע"י תוסף לפני התחלת פוסבנס (לא זוכרת את רמת הויטמין D שציינת).
בכל מקרה לא נראה שיש כאן מצב מסוכן.
הייתי ממתינה בסבלנות לתוצאות המפוי והסונר
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)