קשריות בבלוטות ב-US בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קשריות בבלוטות ב-US בלוטת התריס
    יאיר
    31/07/2023

שלום

בן 49, בריא.
    בביקור אצל אנדוקרינולוג (טופלתי לתקופה בטסטומקס בגלל רמה נמוכה של טסטוטסטרון, כעת הפסקתי). ציינתי בפניו שאני חש חוסר נוחות בגרון בשכיבה או בתנועות מסויימות.
    בבדיקה ידנית היא לא התרשם ממשהו, אבל נתן הפניה ל-US צוואר.
    זו פעם ראשונה בחיים שאני מבצע US צווארי. (זה אומר גם שאין למה להשוות)

הממצאים:

האונה הימנית: לא מוגדלת, כ2.3*2.3 ס"מ מרקם אחיד פרט לקשרית היפואקואית- ייתכן נוזלית עם תוכן ספוגי לא צלול בגודל
    כ1.4*1.2 ס"מ. 2 TIRADS
    האונה השמאלית: לא מוגדלת כ2.2*1.8 ס"מ, מרקם אחיד פרט ל2 קשריות היפואקואיות עם תוכן ספוגי לא צלול בגודל עד
    כ1.1*0.7 ס"מ- ייתכן הסתיידויות עדינות בתוכה- 3 TIRADS .

כ"כ כתוב שאין לחץ על הקנה (אז כנראה שהתחושה הלא נוחה והלוחצת בגרון לא קשורה לזה)

עד שאגיע לרופא אשמח לדעת קצת במה מדובר?
    מה זה הקשריות הללו? ומה אומר ההסתיידויות?
    האם מדובר במשהו שפיר?
    יש משהו דחוף?
    ממה זה בכלל קורה הקשריות הללו? והאם זה מצוי אצל גברים, ובגיל כזה?

מה עושים במקרה כזה? נדרש בירור כלשהו או רק מעקב?

אציין שבבדיקות דם שגרתיות רמת TSH תקינה, האם רמת TSH תקינה מספיק בשביל לשלול הפרעה בבלוטה?

מתנצל על השאלות, מנסה להבין את המשמעות של כל זה עד שאגיע לרופא.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליאיר

ד''ר מאיה איש שלום
    04/08/2023

קשריות בבלוטת התריס הן ממצא שכיח, אמנם יותר בנשים אך קיימות גם בגברים . רובן שפירות
    קשה לי ליעץ מבלי לראות את הדיסק של הסונר. לפי התאור הקשרית מימין אינה חשודה לממאירות הקשרית משמאל חשודה מעט יותר אך לרב לא מנקרים קשריות שגודלן פחות מ1 סמ' ומבצעים מעקב סוגוגרפי. . בכל מקרה אין דחיפות . מציעה להגיע לאנדוקרינולוג/ית עם דיסק של הסונר בכדי שיחליט/תחליט אם יש צורך לנקר את הקשרית מימין. לפי המאפיינים שתוארו אין צורך בשלב זה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו