מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם תת פעילות של בלוטת התריס??ליאת סימן טוב01/08/2023
שלום..
לפני כשמונה שנים, לאחר הלידה, ערכי ה tsh עמדו על למעלה מ 20 וה t4 על 2 בערך. זה הסתדר מאליו אחרי כמה חודשים. יש לציין שהנוגדנים לבלוטה, פראוקסידז היו גבוהים.
בבדיקה שגרתית החודש הערכים של ה tsh עומדים על 5.5, כאשר ה t4 על 9 (גבול תחתון מתחיל מ 11). נוגדנים פראוקסידז יותר מ 1300.
יש לציין שאני מרגישה מצויין. אין לי סימפטומים כלל למעט העובדה שלא מצליחה לרדת במשקל (עודף של 5 קג בערך כבר כמה שנים). אני לא עולה אבל גם לא יורדת. שוב, מרגישה מצויין.
האם זה נראה כמו השימוטו? האם עליי לקבל טיפול או רק מעקב כרגע??
מציינת עוד שאני מתקרבת לגיל 50, מחזור סדיר, אבל בכל זאת בת כמעט 50 ואולי גם זה משפיע..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליאת סימן טוב
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2023בחלק מהמעבדות (בעיקר במכבי אך בגם בכללית) יש שכיחות יתר של FT4 נמוך שאינו אמיתי אלא הפרעה מעבדתית. אך כדי לשלול זאת לרב אני מבקשת מהמעבדה בקופה לשלוח למעבדה אחרת או אפשר לבד לבצע במעבדה אחרת באופן פרטי (עלות FT4 כ50 שח). בעקרון יש לך השימוטו אבל תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס (בהנחה שהFT4 תקין) ואז כל עוד הריון לא על הפרק אין סיבה לטפל. כי בתת פעילות תת קלינית לא הוכח שטיפול משפיע על הסתמנות קלינית כגון ירידה במשקל עייפות וכו ולכן הטיפול התרופתי מיותר.
אם FT4 באמת נמוך אז זה סיפור אחר וכדאי להעריך את כל צירי ההיפופיזה ולשקול הדמיה שלה אך פחות סביר שזה המצב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)