מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח תוצאות בדיקה לקורטיזולדינה18/08/2023
שלום רב!
אני חולת hypothyroidism (השימוטו), אינני מקבלת הורמונים (רופא לא ממליץ). TSH=3.16
ANTI=TPO13.23
FT3=3.67
FT4=12.15
בזמן אחרון עליתי ב16 ק"ג, שנים מרגישה חוסר כוח
תוך שבועיים אחרונים ביצעתי את אותה בדיקה פעמיים (CORTISOL FREE 24 שעות). קיבלתי פעמיים אותה תוצאה: "הריכוז בדגימה נמוך מסך המדידה של השיטה, לא ניתן לכימות".
התור הקרוב לרופא אנדוקרינולוג בדצמבר.
רציתי לשאול, בבקשה, מה ההסבר לדבר, האם זה מעיד על תפקודה הלקוי של יותרת הכליה?
אילו בדיקות כדאי לעבור?
אני מצפה לתשובה.
תודה מראש.
בכבוד רב,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדינה
ד``ר מאיה איש שלום19/08/2023האם את מקבלת כדורים/ספריי/ משאפים/ משחות סטרואדליות?
כי הללו יכולים להשפיע על הרמה הנמדדת של קורטיזול. בכל מקרה חסר בקורטיזול יתבטא בעייפות חולשה כאבי פרקים ודווקא ירידה במשקל. אם את לא נוטלת תכשירים שמכילים סטרואידים היתי בודקת רמת קורטיזול בדם בשמונה בבוקר וגם אלקטרוליטים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תוצאות בדיקה לקורטיזול
דינה20/08/2023לד"ר איש שלום שלום רב!
אני מודה לך על התשובה.
אני לא מקבלת שום סטרואידים, בבדיקת דם מ31.07.2023 אלקטרוליטים תקינים.
את הקורטיזול בדם לא בדקתי מזמן, לפני 2.5 שנים היה 221.5, תודה על היעוץ.
בכבוד רב,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי קורטיזול
דינה20/08/2023לד"ר איש שלום שלום רב!
רציתי לשאול, בבקשה, האם כדאי לבצע בדיקת דם לACTH בנוסף לבדיקת דם לקורטיזול?
בכבוד רב,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום22/08/2023מכוון שהקורטיזול הקודם היה תקין יתכן שזו טעות בבדיקה אני חושבת שבשלב ראשון מספיקה בדיקת קורטיזול בדם בשמונה בבוקר
ACTH מבוצע רק במרפאות יעודיות ולא חושבת שהוא הכרחי בשלב זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול בדם
דינה29/08/2023לד"ר איש שלום שלום רב!
בהמלצתך ביצעתי היום בדיקת קורטיזול בדם ב8.00.
התוצאה 265.0 nmol/L.
כתבתי לך קודם שאלקטרוליטים בדם – תקינים.
אף על פי בדיקת שקורטיזול בשתן נתנה פעמיים תוך שבועיים תוצאה "הריכוז בדגימה נמוך מסך המדידה של השיטה, לא ניתן לכימות", פעמיים -זה לא טעות, האם אני יכולה להיות שקטה לגבי תפקוד יותרת כליה?
תודה מראש.
בכבוד רב,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום31/08/2023נראה בהחלט לפי רמת הקורטיזול בוקר שהכל תקין. אבל רוצים לוודא ב100% אפשר לבצע מבחן סנקטן 1 מקג' במסגרתו מגרים את האדרנל ליצר קורטיזול ע"י הזרקת ACTH ובדיקת קורטיזול בזמן 0,20,30,40 דקות. זה מדמה מצב של סטרס/מחלה ובודק את הרזרבה האדרנלית
אפשר לשקול השלמת טסט זה ליתר בטחון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)