מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צמצום פגיעה בצפיפות עצם בתקופת טיפול.רוני20/08/2023
שלום,
בן 52, סובל מ "צפיפות עצם נמוכה במידה מתונה , אוסטיאופניה).
מתחיל טיפול כימו עקב מחלה, הרופאה אמרה שאחת המרכיבים בטיפול : Prednisone , הוא סטרואיד שיכול לפגוע בצפיפות עצם ושכדאי שאקח כדורי קלציום\וימין D בתקופת הטיפול. המינון של הסטרואיד שאקבל: 100 מג ליום במשך 5 ימים, פעם בשלושה שבועות, שישה מחזורים כאלו.
האם את תומכת בדיעה ? ואם כן , איזה כדור ?, איזה מינון , ולכמה זמן היית ממליצה לי לקחת את הטיפול ? (כימו = 6 מחזורים , פעם ב 3 שבועות), ובכלל, מה עלי לעשות כדי לצמצם פגיעה בצפיפות העצם בתקופת הטיפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה עכשיו ראיתי שכבר ענית לי, מספר שאלות
רוני20/08/2023היי,
מדובר ב אוסטיאופניה קלה מאוד, על הסף של התקין.
ציינתי הפעם את המינון של הסטרואידים, האם את עדיין חושבת שסידו טבעי דרך תזונה + ויטמין d הוא הפיתרון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום22/08/2023אם מדובר באוסטאופניה על גבול התקין, ואין גורמי סיכון נוספים לשברים כגון שבר צואר הירך במשפחה, עשון, שבר בעבר, צריכת אלכוהול מוגברת מחלות נוספות שמעלות סיכון לשברים כגון דלקות פרקים, הפרעות ספיגה, סוכרת אז נשמע על פניו שטיפול בויטמין D והעשרת תזונה בסידן אולי יספיקו. אפשר לשקול תוסף סידן כי סטרואידים פוגעים בספיגת הסידן
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופאה
רוני24/08/2023היי,
אין גורמי סיכון נוספים מלבד סוכרת סוג 2 שמאוזנת יפה מאוד, ע"י גלוקומין + גרדיאנס.
מהי המלצתך בהינתן זאת? להמשיך עם צריכת סידן ע"י תזונה או כדור לחיזוק בנוסף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום26/08/2023קשה לי ליעץ כי צריכה פרטים נוספים, בכל מקרה אם ניתן להגיע ל800 מג' סידן מהתזונה כנראה שלא יהיה צורך בתוסף.
ולשים לב שויטמין D נע בין 20-30 נג/מל או 50-75 נמול/ליטר
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי ויטמין D
רוני27/08/2023שלום ד"ר,
בדיקת ויטמין D מאתמול, ערך: 26 ng/ml, הייתי רוצה להעלות את הערך לרמה של 35, יכולה בבקשה לעזור לי בחישוב איזה מינון לקחת ביום?
תודה על כל עזרתך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום30/08/2023ערך שמעל 20 נג/מל הוא תקין. לדעתי 1000 יחידות ליום יספיקו אלא אם יש לך עודף משקל ואז היתי שוקלת 2000 יחידות ליום
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)