צמצום פגיעה בצפיפות עצם בתקופת טיפול.

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• צמצום פגיעה בצפיפות עצם בתקופת טיפול.
    רוני
    20/08/2023

שלום,

בן 52, סובל מ "צפיפות עצם נמוכה במידה מתונה , אוסטיאופניה).
    מתחיל טיפול כימו עקב מחלה, הרופאה אמרה שאחת המרכיבים בטיפול : Prednisone , הוא סטרואיד שיכול לפגוע בצפיפות עצם ושכדאי שאקח כדורי קלציום\וימין D בתקופת הטיפול. המינון של הסטרואיד שאקבל: 100 מג ליום במשך 5 ימים, פעם בשלושה שבועות, שישה מחזורים כאלו.

האם את תומכת בדיעה ? ואם כן , איזה כדור ?, איזה מינון , ולכמה זמן היית ממליצה לי לקחת את הטיפול ? (כימו = 6 מחזורים , פעם ב 3 שבועות), ובכלל, מה עלי לעשות כדי לצמצם פגיעה בצפיפות העצם בתקופת הטיפול.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סליחה עכשיו ראיתי שכבר ענית לי, מספר שאלות

רוני
    20/08/2023

היי,

מדובר ב אוסטיאופניה קלה מאוד, על הסף של התקין.
    ציינתי הפעם את המינון של הסטרואידים, האם את עדיין חושבת שסידו טבעי דרך תזונה + ויטמין d הוא הפיתרון?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    22/08/2023

אם מדובר באוסטאופניה על גבול התקין, ואין גורמי סיכון נוספים לשברים כגון שבר צואר הירך במשפחה, עשון, שבר בעבר, צריכת אלכוהול מוגברת מחלות נוספות שמעלות סיכון לשברים כגון דלקות פרקים, הפרעות ספיגה, סוכרת אז נשמע על פניו שטיפול בויטמין D והעשרת תזונה בסידן אולי יספיקו. אפשר לשקול תוסף סידן כי סטרואידים פוגעים בספיגת הסידן
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרופאה

רוני
    24/08/2023

היי,
    אין גורמי סיכון נוספים מלבד סוכרת סוג 2 שמאוזנת יפה מאוד, ע"י גלוקומין + גרדיאנס.

מהי המלצתך בהינתן זאת? להמשיך עם צריכת סידן ע"י תזונה או כדור לחיזוק בנוסף?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    26/08/2023

קשה לי ליעץ כי צריכה פרטים נוספים, בכל מקרה אם ניתן להגיע ל800 מג' סידן מהתזונה כנראה שלא יהיה צורך בתוסף.
    ולשים לב שויטמין D נע בין 20-30 נג/מל או 50-75 נמול/ליטר
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי ויטמין D

רוני
    27/08/2023

שלום ד"ר,

בדיקת ויטמין D מאתמול, ערך: 26 ng/ml, הייתי רוצה להעלות את הערך לרמה של 35, יכולה בבקשה לעזור לי בחישוב איזה מינון לקחת ביום?

תודה על כל עזרתך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    30/08/2023

ערך שמעל 20 נג/מל הוא תקין. לדעתי 1000 יחידות ליום יספיקו אלא אם יש לך עודף משקל ואז היתי שוקלת 2000 יחידות ליום
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו