תוצאת ויטמין D, אוסטאופורוזיס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאת ויטמין D, אוסטאופורוזיס
    איילת
    30/08/2023

שלום
    ביצעתי אתמול בדיקות דם בבוקר.
    הבדיקות בצום של 9 וחצי שעות.

אני בת 58 עם אוסטאופורוזיס מינוס 3.0 סטיות תקן.
    לא לוקחת טיפול כגון אקטונל פוסלן ולא מעונינת כרגע בגלל רגישות קשה במערכת העיכול.

בבדיקת ויטמין D אתמול התוצאה היא 22.5 NG/ML

אשמח לעזרתך
    1. אני כמעט ולא נחשפת לשמש.
    כמה יחידות ויטמין D אני צריכה לקחת ביום ( בטיפות ) ?
    אציין שאני לא לוקחת בשנה האחרונה טיפות ויטמין D. אבל אני לוקחת כל יום כדור צנטרום של ילדים שיש בו 125 יח"ל ויטמין D.
    2. יום לפני הבדיקה לא לקחתי צנטרום ג'וניור אלא 48 שעות לפני כן. עם זאת יום לפני הבדיקה שתיתי כוס של אנשור. ( מאוד רזיתי לפני שנה בגלל בעיה במעי ואני לוקחת קצת אנשור לעזור לעלות ).
    האם העובדה ש 48 שעות לפני הבדיקה לקחתי צנטרום ג'וניור ו 16 שעות לפני הבדיקה לקחתי כוס אנשור, אולי גורמת לעיוות משמעותי של תוצאת הויטמין די כלפי מעלה ובפועל היא הרבה יותר נמוכה? או שזה לא משפיעה משמעותית?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאיילת

ד''ר מאיה איש שלום
    03/09/2023

ככל הידוע לי אין הנחיה להפסיק תוספים של ויטמין D לפני בדיקת הדם, לפני בדיקת מחסני ברזל B12 וויטמינים נוספים כן יש המלצה להפסיק למשך 3 ימים.
    נשמע שכדאי שתקחי כ1000 יחידות ויטמןי D ליום, אם יש הפרעת ספיגה אולי יותר, בהנחה שרמת הסידן בדם תקינה.
    לגבי הטפול לאוסטאופורוזיס ישנן תרופות שלא עוברות דרך מערכת העיכול כגון אקלסטה/פרוליה ואז אין תופעות לואי במערכת העכול. מציעה לשקול אותן. כדאי לבדוק אם לא תפיקי תועלת מטיפול אנאבולי כגון פורטאו/אבניטי.
    וגם פעילות גופנית חשובה לחזוק שרירים ומניעת נפילות והתערבות בבית למניעת נפילות (ידיות באמבטיה/הוצאת שטיחים מהבית ועוד).
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו