התייעצות - סכרת או משהו אחר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• התייעצות - סכרת או משהו אחר
    מורן
    31/08/2023

שלום מאיה
    אני בת 38, בריאה בדר"כ. מזה חודש אני סובלת מצימאון קיצוני שלא חוויתי אף פעם. אני שותה כמויות של מים, מרבה ללכת לשירותים, אך הצימאון לא עובר!
    חשדתי שמדובר בסכרת וביקשתי מהרופאה שלי בדיקות כלליות כולל hba1c וגלוקוז. הגלוקוז יצא 85 וה a1c יצא 5%. לפי מה שקראתי אלו רמות תקינות.
    אם לא סכרת, מה עליי להמשיך לברר? מה זה יכול להיות? יש אבחנה מבדלת כלשהי?
    קצת לחוצה מהפער בין מה שאני מרגישה פיזית לבין מה שיצא בבדיקות.
    תודה רבה
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למורן

ד''ר מאיה איש שלום
    03/09/2023

אם את שותה יותר מ3.5 ליטר מים ליום, מתעוררת צמאה בלילה ונותנת גם הרבה שתן בלילה אז צריך לחשוד בסוכרת תפלה. שהיא מבטאת חוסר הפרשה/פעילות של הורמון הצמא. אבחנה מבדלת נוספת היא תגובה לתרופות למשל תרופות להפרעת קשב, וגם תרופות ממשפחת SSRI יכולות להביא לתחושת יובש בפה. ישנן תרופות נוספות למשל גם לשלפוחית רגיזה.
    מציעה לפנות לרופא /ת המשפחה להמשך ברור
    אפשר להתחיל מאיסוף שתן כמותי ואם הוא מעל 3.5 ליטרים ליום, לבצע אוסמולליות של שתן ראשון של הבוקר עם צום של לילה מבלי לשתות, וכן אלקטרוליטים ואוסמולליות בדם לאחר צום משתיה בלילה.
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מורן
    05/09/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו