מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כולסטרול ותרופותאני07/09/2023
התרופה סרקוול מעלה לי בצורה משמעותית את הכולסטרול מ סביבות מ 110 היה לי בבדיקה האחרונה מעל 170 ldl אני לוקח 150 מג סרקוול ולוסטרל ואנפרניל הרופא אמר לי שהסרקוול הוא האחראי לעליית הכולסטרול האם סטטינים יכולים לגרום לסוכרת? בבדיקה הסוכר יצא לי 79 האם יש סטטין שמפחית את ה ldl הקטנים והצפופים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שלפני שנה עשיתי בדיקה
אני07/09/2023והldl היה 112 הקדפתי יחסית על תזונה לקחתי תוספי פיסטרולים וגם צרכתי קינמון כמה חודשים לפני זה היה לי כולסטרול 140-170 משתנה וכל זה כנראה בגלל התרופה גם שינויים בבלוטת התריס היו שהפעם יצא לי 2.19 בלוטת התריס שפעמים קודמות יצא לי 3 פלוס וקרוב ל 4 הגבול העליון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מורידים lp (a) ?
אני07/09/2023איך מורידים lp (a) ? שהוא הגורם הסיכון המשמעותי למחלות לב וכלי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2023TSH בתחום הנורמה לא סביר שמשפיע על רמת הLDL
סרקוול בהחלט יכול להעלות את הרמה. וגם להביא לעליה קלה בטריגלצרידים ורמת הסוכר. הסכון לסוכרת מטיפול בסטטינים הוא קטן 1/200...
תזונה בריאה שאינה עתירה בפחמימות בפרט פשוטות או בשומן רווי יכולה להשפיע לטובה על רמות LDL וגם על רמות הסוכר. וחשובה גם פעילות גופנית סדירה
כרגע אין תרופה יעודית להורדת LPa יש תרופות בפתוח. מעכבי PCK9 שניתנם בהזרקה. נועדו להורדת LDL אך מפחיתים ב25% את רמת הLPa
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)