כולסטרול ותרופות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• כולסטרול ותרופות
    אני
    07/09/2023

התרופה סרקוול מעלה לי בצורה משמעותית את הכולסטרול מ סביבות מ 110 היה לי בבדיקה האחרונה מעל 170 ldl אני לוקח 150 מג סרקוול ולוסטרל ואנפרניל הרופא אמר לי שהסרקוול הוא האחראי לעליית הכולסטרול האם סטטינים יכולים לגרום לסוכרת? בבדיקה הסוכר יצא לי 79 האם יש סטטין שמפחית את ה ldl הקטנים והצפופים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול ותרופות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לציין שלפני שנה עשיתי בדיקה

אני
    07/09/2023

והldl היה 112 הקדפתי יחסית על תזונה לקחתי תוספי פיסטרולים וגם צרכתי קינמון כמה חודשים לפני זה היה לי כולסטרול 140-170 משתנה וכל זה כנראה בגלל התרופה גם שינויים בבלוטת התריס היו שהפעם יצא לי 2.19 בלוטת התריס שפעמים קודמות יצא לי 3 פלוס וקרוב ל 4 הגבול העליון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מורידים lp (a) ?

אני
    07/09/2023

איך מורידים lp (a) ? שהוא הגורם הסיכון המשמעותי למחלות לב וכלי דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאני

ד''ר מאיה איש שלום
    12/09/2023

TSH בתחום הנורמה לא סביר שמשפיע על רמת הLDL
    סרקוול בהחלט יכול להעלות את הרמה. וגם להביא לעליה קלה בטריגלצרידים ורמת הסוכר. הסכון לסוכרת מטיפול בסטטינים הוא קטן 1/200...
    תזונה בריאה שאינה עתירה בפחמימות בפרט פשוטות או בשומן רווי יכולה להשפיע לטובה על רמות LDL וגם על רמות הסוכר. וחשובה גם פעילות גופנית סדירה
    כרגע אין תרופה יעודית להורדת LPa יש תרופות בפתוח. מעכבי PCK9 שניתנם בהזרקה. נועדו להורדת LDL אך מפחיתים ב25% את רמת הLPa
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו