מאוד אודה לך על מענה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מאוד אודה לך על מענה
    אדווה
    08/09/2023

בת 44, בריאה בדרך כלל, למעט השימוטו 72
    תת פעילות 6, יש תסמונת PMDD ברקע
    האם אנדוקרינולוג יכול לעזור במצב של תנודות הורמונים שגורמים להפרעות קצב לפני ואחרי ביוץ ולפני ואחרי מחזור? נעשה בירור קרדיאלי מאוד מקיף שיצא תקין.
    מאוד פוגע לי באיכות החיים ומכניס אותי לפחדים מטורפים כל ביוץ וכל מחזור ההורמונים גורמים לי לכאבי שיניים חזקים שעוברים מיד בתום הביוץ/המחזור ולהפרעות קצב שקורות בגלל התנודות הורמונים, אשמח לדעתך מה הטיפול הזה במידה וזה קשור לתנודות הורמונליות כאשר כל הבדיקות לבביות בסדר. יש צמחים/תרופות/תוספי תזונה שיכולים לעזור? האם זה יכול לקרות באמצע החיים המצב הזה ?
    פרופיל הורמונלי נעשה והוא לפי רופא פריון די בסדר. חוץ מהמדד בלוטת תריס תת 6, והשימוטו 72.
    תודה לך אצפה לשמוע דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאוד אודה לך על מענה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאדוה

ד''ר מאיה איש שלום
    08/09/2023

במצבים שקשורים לתנודות הורמונליות אם אין התוית נגד אפשר לתת טיפול הורמונלי רציף כגון גלולות במנונים נמוכים יחסית. אינני עוסקת בצמחים כך שקשה לי ליעץ בנושא. TSH של 6 עם FT4 תקין לא מחייב טיפול אם הריון אינו על הפרק.
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש תרופות נוספות לדעתך למצבי שתיארתי ? 🙏🙏🙏

אדווה
    09/09/2023

חוץ מגלולות שמונעות ביוץ, הענין למשל שבקרה שלי אני בתולה, אני שוקלת 41 קילו, גובהי 1.66 סמ
    בדיקות דם תקינות לגמרי למעט המוגלובין 11 שאמור להיות 13, מניסיונך המצב שאני מתארת לא מונע מתן גלולות למניעת תנודות הורמונליות ? אני מבינה שאין תרופות שיכולות למנוע אותן ממש ? האם אגב עם פרופיל הורמונלי בזמן מחזור יוצא תקין זה לא סותר שיהיה pmdd ותנודות הורמונליות שיפגמו באיכות החיים ? 🙏🙏🙏😓😓

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאדווה

ד''ר מאיה איש שלום
    12/09/2023

אין מניעה מנטילת גלולות גם אצל בתולות. פרופיל הורמונלי בזמן מחזור לא שולל תנודות או PMDD. לפעמים נותנים SSRI לשבועיים לפני המחזור אבל אין לי נסיון עם זה..
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו