מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מאוד אודה לך על מענהאדווה08/09/2023
בת 44, בריאה בדרך כלל, למעט השימוטו 72
תת פעילות 6, יש תסמונת PMDD ברקע
האם אנדוקרינולוג יכול לעזור במצב של תנודות הורמונים שגורמים להפרעות קצב לפני ואחרי ביוץ ולפני ואחרי מחזור? נעשה בירור קרדיאלי מאוד מקיף שיצא תקין.
מאוד פוגע לי באיכות החיים ומכניס אותי לפחדים מטורפים כל ביוץ וכל מחזור ההורמונים גורמים לי לכאבי שיניים חזקים שעוברים מיד בתום הביוץ/המחזור ולהפרעות קצב שקורות בגלל התנודות הורמונים, אשמח לדעתך מה הטיפול הזה במידה וזה קשור לתנודות הורמונליות כאשר כל הבדיקות לבביות בסדר. יש צמחים/תרופות/תוספי תזונה שיכולים לעזור? האם זה יכול לקרות באמצע החיים המצב הזה ?
פרופיל הורמונלי נעשה והוא לפי רופא פריון די בסדר. חוץ מהמדד בלוטת תריס תת 6, והשימוטו 72.
תודה לך אצפה לשמוע דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאדוה
ד''ר מאיה איש שלום08/09/2023במצבים שקשורים לתנודות הורמונליות אם אין התוית נגד אפשר לתת טיפול הורמונלי רציף כגון גלולות במנונים נמוכים יחסית. אינני עוסקת בצמחים כך שקשה לי ליעץ בנושא. TSH של 6 עם FT4 תקין לא מחייב טיפול אם הריון אינו על הפרק.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תרופות נוספות לדעתך למצבי שתיארתי ? 🙏🙏🙏
אדווה09/09/2023חוץ מגלולות שמונעות ביוץ, הענין למשל שבקרה שלי אני בתולה, אני שוקלת 41 קילו, גובהי 1.66 סמ
בדיקות דם תקינות לגמרי למעט המוגלובין 11 שאמור להיות 13, מניסיונך המצב שאני מתארת לא מונע מתן גלולות למניעת תנודות הורמונליות ? אני מבינה שאין תרופות שיכולות למנוע אותן ממש ? האם אגב עם פרופיל הורמונלי בזמן מחזור יוצא תקין זה לא סותר שיהיה pmdd ותנודות הורמונליות שיפגמו באיכות החיים ? 🙏🙏🙏😓😓* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאדווה
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2023אין מניעה מנטילת גלולות גם אצל בתולות. פרופיל הורמונלי בזמן מחזור לא שולל תנודות או PMDD. לפעמים נותנים SSRI לשבועיים לפני המחזור אבל אין לי נסיון עם זה..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)