מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכים מחוץ לטווח הנורמהאאא18/09/2023
אני בן 38, מזה שנים נוטל SSRI'S לטיפול בדיכאון וחרדה.
מזה שנים סובל גם מהפרעות בתפקוד המיני, ככל הנראה משניות לטיפול התרופתי.
בשל כך, "אוהב" אחת לכמה שנים לערוך בדיקות הורמונליות ע"מ לשלול הפרעה על רקע זה. בבדיקות אחרונות: TESTOSTERONE- TOTAL: 16.65 nmol/L (הנורמה 6-25)
SHBG: 12.00 nmol/L (הנורמה: 14.55-94.64)
FREE ANDROGEN INDEX: 138.75% (הנורמה: 14.53-80.29)
LH, FSH, PROLACTIN, DHEA - בטווח הנורמה.
כיצד ניתן להסביר את החריגות המשמעותיות בSHBG ובFREE ANDROGEN INDEX.
לא מעשן, לא שותה, לא עושה פעילות גופנית, משקל תקין, בזמן הבדיקות מטופל ב - BRINTELLIX 20mg.
אנדוקרינולוג אחד ענה לי שבמצב כזה יש סיכון מוגבר לסרטן ערמונית. האם זה נכון? הצעות להמשך בירור או טיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאאא
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2023לא תמיד מוצאים הסבר לרמות SHBG נמוכות. הקשר לסרטן פרוסטטה לא חד משמעי כלל. אם אין סיפור משפחתי אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה ואפשר לבצע מעקב אורולוגי כנדרש לפי גיל (אם אני לא טועה ללא ספור משפחתי או גורמי סיכון מגיל 50 רמת PSA ובדיקה ידנית ע"י אורולוג), אבל רופא/ת המשפחה י/תדע את הגיל שבו כדאי להתחיל מעקב
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)