שאלה על אוסטאופרוזיס בגבר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה על אוסטאופרוזיס בגבר
    אייל
    20/09/2023

שלום
    אני גבר בן 64. בריא בד"כ. משקל תקין קצת רזה 57 ק"ג גובה 1.80 בעבר הייתי 60.
    ידוע על אוסטאופורוזיס כבר מגיל 45 מבדיקה שגרתית. לא היו תוצאות חריגות בבדיקות אנדוקריניות וזה הוגדר מסיבה אידיופתית וכנראה בגלל מיעוט צריכת מוצרי חלב מגיל הנעורים עקב רגישות ובגלל מבנה מאוד רזה.
    לוקח ויטמין D 400 אבל זה לא מספיק יצא לי מתחת לנורמה. לא לוקח תרופות לעצם לא רציתי.
    בצפיפות יש מינוס 3.5 סטיות תקן
    עד כה ללא שברים.

לפני 4 ימים התכופפתי קצת במאמץ ומאז יש כאב באיזור חוליות גב אמצע אולי קצת מעל האמצע בערך בגובה מפתח הלב. הכאב לא קבוע לפעמים יותר חזק לפעמים נרגע.
    רופא המשפחה אמר בטלפון שאולי נוצר לי שבר קטן מהאוסטאופורוזיס.

רציתי לשאול
    1. יש לי הפניה מלפני חודשיים שטרם עשיתי לצילום חזה. האם בצילום חזה 2 צדדים אפשר לראות אם יש שברים אוסטאופורוטיים? ואז אפשר לוותר על צילום עמוד שדרה?
    2. רופא משפחה מחליף נתן לי הפניה לצילום עש גבי וצילום עש מותני.
    לא כתוב 2 צדדים. האם רצוי עם שני צדדים?
    אם מבצע אותם האם אפשר לוותר על צילום חזה כי כבר יראו את החזה דרך צילומי עמוד השדרה?

יש עוד משהו חשוב לעשותל?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאייל

ד''ר מאיה איש שלום
    22/09/2023

ככל הידוע לי בצלום עמוד שדרה לא רואים מספיק טוב את הראות וכך גם להפך. המוקד של כל צילום הוא אחר. מומלץ לבצע צלום עמוד שדרה AP+LAT אבל גם צלום לטרלי יספיק בכדי לראות שברי דחיסה
    אם אתה לא צורך מספיק סידן ,ואין הסטוריה של אבנים בדרכי השתן או הפרשה מוגברת של סידן בשתן כדאי לשקול תוסף סידן 500-600 מג' ליום. ויטמין D אם הרמה לא מספקת כדאי לשקול העלאה למשל ל1000-2000 יחידות ליום כתלות ברמה
    אם אכן היה שבר כדאי לשקול טיפול בונה עצם בתנאי שאין ממאירות פעילה
    בבברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו