אוסטופרוזיס בגיל 48

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אוסטופרוזיס בגיל 48
    מוריה
    21/09/2023

שלום,
    אני אחרי טיפולי כימו ניתוח והקרנות, אני בת 48
    בגלל כל התרופות שקיבלתי אובחנתי עם אוסטופורוזיס ועם סיכון לשברים, מעבר לכך הערכים של בלוטת הפראתיירואיד שלי
    הגיעו ל-270 הופנתי לרופא א.א.ג טרם קבעתי תור.
    אני מבוהלת מהאוסטופרוזיס , כי זו מחלה למבוגרים ולא לנשים בגילי, מפחדת שישברו לי העצמות, הגב שלי מאוד כואב נשלחתי לסיטי לגב טרם קיבלתי תוצאות
    מפחדת שאולי יש לי שם גידול או שברים
    האם בטוח שיישברו לי עצמות? בגלל שאני עם אוסטופורוזיס?
    האם ניתוח להורדת האדנומה ישפר את מצב העצמות בגוף שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטופרוזיס בגיל 48

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למוריה

ד''ר מאיה איש שלום
    22/09/2023

הסכון לשברים הוא תלוי גיל ולרב בגיל צעיר יותר הסכון נמוך יותר למשל בגיל 50 בהשואה לגיל 80 גם בנוכחות צפיפות עצם נמוכה.
    אם יש אכן אדנומה בפרתירואיד הסרת תמנע ירידה נוספת בצפיפות העצם ותפחית את הסכון לשברים
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

מוריה
    25/09/2023

אפילו שקיבלתי מלא תרופות הסיכון לשברים יהיה נמוך בגלל גילי? אני אחרי כימו ביולוגי ניתוח והקרנות
    יש לי אוסטופורוזיס ואני ממש מפחדת שזה לא ידרדר כי המחזור הפסיק לי בעקבות הטיפולים
    יחד עם זאת כבר חודש אני עם כאבי גב, וגם שורף לי כל האזור
    למה רופא האנדו אומר שזה לא דחוף על עניין ה-PTH אצלי? זה הגיע לערכים גבוהים, אני חשה זלזול ומתוסכלת נורא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למוריה

ד''ר מאיה איש שלום
    29/09/2023

אם המחשבה היא שההיפרפרתירואידזם ראשוני בעקבות אדנומה ורמות הסידן בדם מוגברות ויש אדנומה ברורה בהתויה אז בהחלט יש התויה לנתוח. לעיתים ההיפרפרתירואידזם אינו ראשוני אלא משני לחסר ויטמין D וצריכה לא מספקת של סידן או ירידה בתפקוד כליתי במצב כזה דואגים לתקן את הסבות המשניות והטיפול אינו נתוחי.
    גם אם מדובר בהיפרפרתירואידזם ראשוני במידה ורמת הסידן בדם אינה מעל 12 לא ממהרים לנתוח אלא אחרי שבטוחים מה המקור בעזרת הדמיות - סונר צואר ומפוי MIBI SPECT
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה מפורטת יותר

מוריה
    03/10/2023

מזה היפרתיירואיד משני? כעיקרון אני צריכה להיפגש עם רופא אף אוזן כדי שהוא יגיד מה עושים
    בנתיים אני סובלת עם דפיקות לב מואצות ולא יודעת אם זה קשור אבל התחילו לי גם כאבי גרון (יותר למטה, בצוואר)
    עשיתי הדמיות אולטרסנד ומיפוי MIBI וראו אדנומה שפירה
    הבנתי שניתוח יכול להוריד עוד יותר את הסידן , זה נכון ?
    אז מה הפתרון בסופו של דבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למוריה

ד``ר מאיה איש שלום
    04/10/2023

קשה לי ליעץ מבלי לקבל את התמונה המלאה. מציעה שיהיה גם אנדוקרינולוג/ית בתמונה.
    בעקרון אם יש אוסטאופורוזיס וסידן גבוה בדם וPTH מוגבר ומאתרים אדנומה אז הרבה פעמים מנתחים, נתוח מוצלח מוריד את רמת הסידן וגם משפר את מצב העצם. אך כאמור אין לי את כל הפרטים ולכן קשה לי לתת יעוץ מלא וזה גם לא מתאים לפורום אלא כדאי לך להועץ ברופא/ה באופן פורמלי.
    PTH מוגבר לא מביא לדפיקות לב ככל הידוע לי. האם לחץ הדם תקין?
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

מוריה
    05/10/2023

לחץ דם נמוך כמעט באופן תמידי וקבוע.
    מזה היפרתירואיד משני?
    והאם לאוסטופורוזיס שאובחני יש השפעה על סרטן השד שהיה לי? הבנתי שיש השפעה של סרטן השד על העצמות , האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למוריה

ד''ר מאיה איש שלום
    12/10/2023

מציעה לפנות ליעוץ מסודר. היפרפרתירואידזם משני זה אומר שהעליה ברמות PTH משנית למשל לרמה של מספקת של ויטמין D או לצריכה לא מספקת של סידן, רמתה סידן תקינה בדם במקרים אלו ואז תקון של חסר ויטמין D ושל צריכה לא מספקת של סידן צפוי לנרמל את רמת הPTH. אם הסידן בדם גבוה זה מחשיד להיפרפרתירואידזם ראשוני. לסרטן שד אין הפרעה על העצמות. אך כמוטרפיה או תרופות כגון לטרוזול ותרופות דומות שמעכבות יצור אסטרוגן יכולים להביא לפרוק עצם מוגבר וירידה בצפיפות עצם . בכל מקרה תרופות שמעכבות פירוק עצם מסייעות במצב זה. והן גם מפחיתות סכון לגרורות גרמיות
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו